Βαθμολογία

Τα πιθανά σενάρια στον όμιλο της ΑΕΛ

Μια πολύ σημαντική νίκη με σκορ 3-0 πέτυχε το απόγευμα της Τετάρτης (25/10) η ομάδα της ΑΕΛ απέναντι στην Παναχαϊκή για την 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου του κυπέλλου Ελλάδος.

Οι «βυσσινί» έκαναν αυτό που έπρεπε απέναντι στην ιστορική ομάδα της Πάτρας και σε συνδυασμό και με τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Καρδίτσα έχουν πλέον τον πρώτο λόγο για να ακολουθήσουν το «τριφύλλι» στην επόμενη φάση.

Το athleticlarissa.gr αναλύει στο παρακάτω θέμα ένα προς ένα όλα τα πιθανά σενάρια ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής με τις αναμετρήσεις Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΛ και Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός και ποιες ομάδες προκρίνονται στο κάθε σενάριο.

Σενάριο 1ο

Νίκη της ΑΕΛ στη Καρδίτσα, νίκη του Παναθηναϊκού στη Πάτρα

Αν επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο τότε η ΑΕΛ με έξι βαθμούς μαζί με τον Παναθηναϊκό που θα έχει εννιά θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Η ομάδα του Ουζουνίδη ως πρώτη, η ΑΕΛ ως δεύτερη.

Σενάριο 2ο

Νίκη της ΑΕΛ, ισοπαλία του Παναθηναϊκού

Ουσιαστικά πάνω κάτω ισχύουν τα ίδια με το πρώτο σενάριο, με την διαφορά ότι στην επόμενη φάση θα προκριθούν το «τριφύλλι» και η ΑΕΛ, αλλά με τον Παναθηναϊκό να έχει επτά βαθμούς και την ΑΕΛ έξι. Και εδώ οι Αθηναίοι ως πρώτοι, οι «βυσσινί» ως δεύτεροι.

Σενάριο 3ο

Νίκη της ΑΕΛ, νίκη της Παναχαϊκής

Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία Παναθηναϊκού, ΑΕΛ και Παναχαϊκής στους έξι βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση μετράνε οι επιμέρους βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια εκεί που υπάρχει νέα ισοβαθμία στους τρεις βαθμούς. Άρα πάμε στο επόμενο σενάριο που είναι τα τέρματα στα μεταξύ τους παιχνίδια. Εκεί μέχρι στιγμής η ΑΕΛ έχει 3-2 καθώς δεν θα μετρήσουν αυτά της νίκης στη Καρδίτσα, ο Παναθηναϊκός είναι στο 2-0 και σίγουρα θα μειωθεί εφόσον μιλάμε για ήττα, ενώ οι Πατρινοί είναι στο 0-3. Πάλι οι «βυσσινί» θα προκριθούν καθώς θα υπερτερούν έστω της μιας ομάδας και αναλόγως του μεγέθους της νίκης της Παναχαϊκής θα προκύψει η δεύτερη ομάδα που θα προκριθεί καθώς αν πχ οι Αχαιοί κερδίσουν 3-0 μένει έξω η ομάδα του Ουζουνίδη αφού θα υστερεί και των δυο στα τέρματα των μεταξύ τους παιχνιδιών.

Σενάριο 4ο

Ισοπαλία της ΑΕΛ στη Καρδίτσα, νίκη Παναθηναϊκού

Ακόμα ένα σενάριο ευνοϊκό για την ΑΕΛ καθώς με τέσσερις βαθμούς θα προκριθεί στην επόμενη φάση ως δεύτερη με τον Παναθηναϊκό να προκρίνεται με εννιά βαθμούς ως πρώτος.

Σενάριο 5ο

Ισοπαλίες σε Καρδίτσα και Πάτρα

Ουσιαστικά θα είναι σαν να μην έγινε η τελευταία αγωνιστική καθώς οι ομάδες απλώς θα προσθέσουν από ένα βαθμό στη συγκομιδή τους και έτσι Παναθηναϊκός με 7 και ΑΕΛ με τέσσερις βαθμούς θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

Σενάριο 6ο

Ισοπαλία της ΑΕΛ, νίκη της Παναχαϊκής

Το πρώτο σενάριο το οποίο δεν ευννοεί την ΑΕΛ καθώς μένει εκτός συνέχειας. Μάλιστα στο εν λόγω σενάριο η Παναχαϊκή με έξι βαθμούς θα προκριθεί ως πρώτη από τον όμιλο καθώς θα ισοβαθμεί με τους «πράσινους» όμως θα τους έχει κερδίσει και εκείνοι θα περάσουν ως δεύτεροι. Η ΑΕΛ με τέσσερις βαθμούς θα αποχαιρετήσει το θεσμό.

Σενάριο 7ο

Ήττα της ΑΕΛ στη Καρδίτσα, νίκη Παναθηναϊκού

Σε αυτό το σενάριο, το έβδομο κατά σειρά, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στους τρεις βαθμούς ανάμεσα σε ΑΕΛ, Παναχαϊκή και Αναγέννηση Καρδίτσας. Η πρώτη θέση θα πάει στο Παναθηναϊκό με εννιά βαθμούς και η δεύτερη θέση θα κριθεί από τα κριτήρια ισοβαθμίας. Και εδώ, όπως στο 3ο σενάριο, υπάρχει ισορροπία με τρεις βαθμούς έκαστος για ΑΕΛ, Πατρινούς και Καρδιτσιώτες. Οπότε πάμε στο επόμενο σενάριο που είναι τα γκολ στα μεταξύ τους. Η ΑΕΛ είναι στο 3-0, η Αναγέννηση στο 0-1 και η Παναχαϊκή στο 1-3 και εκεί θα μείνει, Οι Πατρινοί θα αποκλειστούν καθώς δεν μπορούν να βάλουν από κάτω καμία από τις θεσσαλικές ομάδες, άρα από το ΑΣΑ - ΑΕΛ θα κριθεί η δεύτερη θέση. Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη θα έχει περιθώριο ήττας με ένα γκολ διαφορά (1-0, 2-1, 3-2 κοκ), ακόμα και με δυο (2-0, 3-1 κοκ), όμως όχι με τρία γκολ διαφορά γιατί τότε η πρόκριση θα πάει στην Αναγέννηση.

Σενάριο 8ο

Ήττα της ΑΕΛ, ισοπαλία στη Πάτρα

Το δεύτερο σενάριο το οποίο δεν ευννοεί την ΑΕΛ καθώς θα παραμείνει στους τρεις βαθμούς και θα αποκλειστεί ως ουραγός του ομίλου, αφού θα βρεθεί κάτω από την Αναγέννηση λόγω της ήττας της. Παναθηναϊκός με επτά βαθμούς και Παναχαϊκή με τέσσερις θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

Σενάριο 9ο

Ήττα της ΑΕΛ, νίκη Παναχαϊκής

Ένατο και τελευταίο σενάριο, παρόμοιο με το 6ο, καθώς οι «βυσσινί» θα αποχαιρετήσουν την διοργάνωση με τέσσερις βαθμούς, ενώ τα εισιτήρια θα πάνε στην Παναχαϊκή και τον Παναθηναϊκό με έξι βαθμούς έκαστος και πρώτη την ομάδα της Πάτρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής στον 8ο όμιλο

Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός

Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΛ

Βαθμολογία:

1. Παναθηναϊκός 6 (4-1)

2. ΑΕΛ 3 (3-2)

3. Παναχαϊκή 3 (1-3)

4. Αναγέννηση Καρδίτσας 0 (1-3)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ