Βαθμολογία

Χρέωσαν 64 ευρώ για δύο κιλά χοιρινό κρέας

Η παρέα των Θεσσαλών βρέθηκε, πριν από κάποιο διάστημα, στην περιοχή του γραφικού Παλαιού Παντελεήμονα, πάνω από τον Πλαταμώνα, επιστρέφοντας από ένα γάμο στην Ημαθία.

Την εμπειρία της από τον λογαριασμό κατανάλωσης φαγητού σε ελληνική ταβέρνα, η οποία έχει μια μάλλον …εξοντωτική αντίληψη για τον πολυπόθητο κατά τα άλλα τουρίστα - πελάτη, την περιγράφει με πολύ γλαφυρό τρόπο ένας από την παρέα:

«…Και πάνω που «χανόμασταν γιατί ρεμβάζαμε» αυτόν τον πανέμορφο οικισμό, όντας ο ίδιος , μέσα στο πράσινο της ανατολικής πλευράς του Ολύμπου και με κατοικίες που ήταν η μια καλύτερη από την άλλη , βασικό αν όχι και μοναδικό κριτήριο κήρυξης ως διατηρητέου , είπαμε , εφόσον μεσημεριάσαμε , να δοκιμάσουμε και τους ντόπιους μεζέδες .

Το ανοιξιάτικο ψιλόβροχο συντόμευσε την απόφασή μας (στην αναζήτηση ταβέρνας) και καθ΄ οδόν μπουκάραμε σε μία που είχε τις αυλόπορτες ανοιχτές , ενώ , η έξωθεν της θύρας πινακίδα , υπόσχονταν καλό φαΐ και φιλική εξυπηρέτηση .

Σύντομα , καλύψαμε και αυτήν την αίσθηση με ντόπια ορεκτικά αλλά και ένα καλοψημένο χοιρινό της σούβλας (έναν κεμπάπ γλυκό σαν να ήταν καραμελωμένο) και λίγο ροζέ κρασάκι (ένα ποτηράκι , καθότι και το τιμόνι) .

Εφόσον χορτάσαμε όλες τις αισθήσεις μας και ενώ η παρέα αναπολούσε στιγμές του γάμου που είχε προηγηθεί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας την προηγούμενη μέρα , έκανα , ο δόλιος , προς το Ταμείο να πληρώσω τον λογαριασμό.

Όρθιος μπροστά στην ταμειακή μηχανή του καταστήματος και δίπλα από τον καταστηματάρχη , ανέβαζα αδρεναλίνη όταν έβλεπα να καταγράφονται στο χαρτί , λες και έπεφταν σαν το χαλάζι , τα ποσά της… κραιπάλης μας . Φτάνοντας στην χρέωση του κρέατος δεν άντεξα :

- Συγνώμη κύριε, μήπως αθροίζετε τον λογαριασμό κάποιου άλλου τραπεζιού ;

- Όχι κύριε . Του δικού σας .

- Μα φάγαμε 64,00 € κρέας ; Τι κρέας χρεώνεται ;

- Μάλιστα κύριε . Φάγατε δύο κιλά χοιρινό .

- Και χρεώνεται το χοιρινό 32,00 € , το κιλό ;

- Μάλιστα κύριε . Ο Παλιός Παντελεήμονας είναι τουριστικός τόπος και οι τιμές τσιμπάνε λίγο παραπάνω .

Τσιμπάνε – τσιμπάνε. Τι ; Χαζά θα λέμε τώρα ;

Πέντε μήνες πέρασαν από τότε και τον έχω ακόμα στο μυαλό μου .

Σπουδαίος οικισμός , αλλά… Τουριστικός».

Ακολουθεί φωτογραφία της απόδειξης της…κραιπάλης

thessaliaeconomy.gr