Βαθμολογία

Έκανε το καθήκον της η ΑΕΛ, 3-0 την Παναχαϊκή (PICS)

Η ΑΕΛ επικράτησε με σκορ 3-0 της Παναχαϊκής για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας (2η αγωνιστική, 8ος όμιλος) στο AEL FC ARENA. Ένα αποτέλεσμα που την φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Επόμενο ματς για το Κύπελλο κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας εκτός έδρας.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Κατά διαστήματα το ματς διεξήχθη με βροχή και αρκετό κρύο. Η ΑΕΛ κρατάει τη νίκη, από εκεί και πέρα η εικόνα της ήταν μέτρια. Ο Ηλίας Φυντάνης έκανε κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα δεδομένου πως το Σάββατο (28/10) θα δώσει ένα πολύ σημαντικό ματς με τον Λεβαδειακό, για το πρωτάθλημα αυτή τη φορά.

Η ΑΕΛ σημείωσε ένα γκολ πολύ νωρίς, στη συνέχεια δέχθηκε πίεση από την Παναχαϊκή η οποία όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει κάποια φάση. Το 2-0 έγινε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και στη συνέχεια ο ρυθμός του ματς έπεσε. Το 3-0 σημειώθηκε στο 78’ και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Τονωτική ένεση το τελικό αποτέλεσμα και η ευρεία νίκη ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα.

Το φιλμ του αγώνα

2': Ευκαιρία για την Παναχαϊκή με αφύλακτο τον Αποστολόπουλο στην περιοχή, το πλασέ που κάνει είναι αδύναμο όμως και μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.

3': Ο Φωτάκης εκτελεί κόρνερ από δεξιά, από μια πρώτη κεφαλιά του Λουμπαρδέα γίνεται η δεύτερη από τον αφύλακτο Κυνηγόπουλο και η μπάλα σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

9': Ο Γιαννιτσάνης είναι αφύλακτος από αριστερά, δέχεται την ασίστ του Περόνε και με διαγώνιο σουτ νικά τον Βρονταρά, αφού η μπάλα περνά κάτω από τα πόδια του, 1-0.

11': Κεφαλιά του Ελευθεριάδη μετά από σέντρα του Φωτάκη, διώχνει σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος.

12': Σουτ του Ελευθεριάδη, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

19': Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Παναχαϊκή, ο Ελευθεριάδης αδειάζει έξοχα τον Ναβάρο, αλλά από κοντά δεν μπορεί να νικήσει τον Θεοδωρόπουλο.

27': Φαλτσαριστό σουτ του Μασούρα από το ημικύκλιο, ελάχιστα άουτ η μπάλα, σημαντική ευκαιρία για την ΑΕΛ.

33': Σέντρα του Ελευθεριάδη, κεφαλιά του Κυνηγόπουλου, η μπάλα άουτ.

34': Ο Γιαννιτσάνης μπαίνει επικίνδυνα στη μεγάλη περιοχή από αριστερά, διώχνουν την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί της Παναχαϊκής.

35': Κεφαλιά του Περόνε μετά από κόρνερ, η μπάλα ψηλά άουτ.

51': Ο Περόνε βρίσκει δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ κι ενώ η μπάλα χτυπά πρώτα στο αριστερό δοκάρι (2-0).

53': Σουτ του Ελευθεριάδη, κοντράρει η μπάλα, αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος.

66': Ο Ελευθεριάδης μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και κάνει δυνατό σουτ, περνά άουτ η μπάλα.

67': Ο ρέφερι Σκουλάς καταλογίζει επιιθετικό φάουλ του Κυνηγόπουλου στον Θεοδωρόπουλο σε εκτέλεση κόρνερ του Γκίνο κι ενώ η Παναχαϊκή σκοράρει με τον Μακρυδημήτρη, οπότε ως μη γενόμενη η φάση. Δεν φάνηκε να υπάρχει φάουλ πάντως.

76': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς, περνά άουτ η μπάλα.

78': Ο Κρίζμαν σκοράρει από κοντά και σε κενή εστία μετά από αρχική απόκρουση του Βρονταρά σε σουτ του Γιαννιτσάνη, ο οποίος είχε δεχθεί την πάσα του Περόνε (3-0).

81': Εξαιρετική ατομική προσπάθεια και σουτ του Κρίζμαν, διώχνει σε κόρνερ ο Βρονταράς.

87': Ωραίο σουτ του Ντέλετιτς, με το ένα χέρι σταματά την μπάλα ο Βρονταράς.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Κούσας, Καρατάσιος, Κόντορ, Λαγός, Μπάλλας (Κρίσμαν), Μασούρας (81’ Μακρής), Περόνε, Κρητικός (69’ Ντέλετιτς), Γιαννιτσάνης.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Αγουρίδης, Γκίνο, Φωτάκης, Ελευθεριάδης, Αποστολόπουλος (51’ Αποστολόπουλος), Λουμπαρδέας, Γκέσιος (55’ Σπανός), Κυνηγόπουλος (82’ Στεργίδης), Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης.

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας). Βοηθοί: Δίπλαρης (Καρδίτσας), Βρούζος (Πιερίας). 4ος: Μαλούτας (Ημαθίας).