Βαθμολογία

Το πανόραμα της 8ης αγωνιστικής της Super League

Ολοκληρώθηκε χτες (23/10) με την αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ η 8η αγωνιστική της Super League.

Μια αγωνιστική στην οποία η ΑΕΛ πανηγύρισε την πρώτη φετινή νίκη της και μάλιστα εκτός έδρας καθώς επικράτησε στα Χανιά με 1-0 του Πλατανιά, μια νίκη πολύ σημαντική για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος απέναντι στον κακό φέτος Πλατανιά. Μάλιστα η ΑΕΛ με τη νίκη αυτή έσπασε ένα αρνητικό σερί 34 αγώνων μακριά από τη Λάρισα χωρίς νίκη.

Την εντυπωσιακή του πορεία συνέχισε ο Ατρόμητος ο οποίος νίκησε και στην έδρα της ΑΕΚ, μετά το "2" στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό, με 1-0 με την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι να καυχιέται ότι είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία με 16 βαθμούς, μια ιστορική στιγμή για τον αθηναϊκό σύλλογο. Από την άλλη η ΑΕΚ γνώρισε δεύτερη σερί ήττα στην προσπάθειά της για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δυναμικά ξαναμπαίνει στη μάχη του τίτλου ο Ολυμπιακός ο οποίος σε ένα παιχνίδι με λίγες καλές στιγμές νίκησε τον ΠΑΟΚ με 1-0 με τέρμα του Ένγκελς και βρίσκεται ισόβαθμος της ΑΕΚ, του Πανιωνίου και του Λεβαδειακού με 14 βαθμούς, ενώ ο Δικέφαλος βρέθηκε στην δεύτερη θέση με 15 βαθμούς και αν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα θα πρέπει να δείχνει καλύτερο πρόσωπο στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Το αήττητο του διατήρησε και αυτή την αγωνιστική ο Λεβαδειακός απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα με τις δυο ομάδες να μοιράζονται από ένα βαθμό στο τελικό 1-1. Ένα αποτέλεσμα πάντως άδικο για την ομάδα του Πετράκη η οποία ήταν καλύτερη των Βοιωτών ενώ της ακυρώθηκε και κανονικό γκολ με τον Μαυροπάνο. Πλέον οι Στερεοελλαδίτες ισοβαθμούν με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Πανιώνιο, ενώ ο ΠΑΣ έφτασε τους 10 βαθμούς.

Επιστροφή στις νίκες για τον Πανιώνιο ο οποίος νίκησε στην Τρίπολη τον Αστέρα με 1-0 και έτσι επανήλθε στις θέσεις της πεντάδας, ενώ οι Αρκάδες βρίσκονται πλέον στη ζώνη του υποβιβασμού με 6 βαθμούς. Οι Νεοσμυρνιώτες χάρις σε ένα τέρμα του Μασούντ έφτασαν στη νίκη στην έδρα του Αστέρα, μια έδρα που παραδοσιακά δυσκόλευε τους Αθηναίους.

Τις αδυναμίες των εκτός έδρας αγώνων φανέρωσε για ακόμα μια αγωνιστική ο Παναθηναϊκός ο οποίος απώλεσε δυο βαθμούς στη Λαμία, 1-1 το τελικό αποτέλεσμα, συνεχίζοντας παράλληλα και την κακή παράδοση που έχει όταν αντιμετωπίζει νεοφώτιστες ομάδες. Οι "πράσινοι" βρέθηκαν να χάνουν με ένα τυχερό γκολ, όμως έστω και στο τέλος έσωσαν τον βαθμό και έφτασαν έτσι τους 10, όσους και ο ΠΑΣ και η Ξάνθη.

Μια Ξάνθη η οποία γνώρισε την ήττα στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0, σε ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου για την Ελαφρά Ταξιαρχία η οποία δεν είχε άλλα περιθώρια βαθμολογικών απωλειών. Με το "μαχαίρι στα δόντια" λοιπόν οι Αθηναίοι επικράτησαν 2-0 και έφτασαν τους 6 βαθμούς, ισόβαθμοι με ΑΕΛ, Αστέρα Τρίπολης και Πλατανιά.

Τέλος στη Κέρκυρα η τοπική ομάδα επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού στο παιχνίδι των ομάδων της Βορειοδυτικής Ελλάδος. Οι Φαίακες με τη νίκη αυτή προσπέρασαν τους Αγρινιώτες, έχοντας πλέον 9 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Μάκη Χάβου έμεινε στους 8 και βρίσκεται μόλις στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 8ης αγωνιστικής της Super League:

Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Κέρκυρα - Παναιτωλικός 1-0

Λαμία - Παναθηναϊκός 1-1

Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος 0-1

Απόλλων Σμύρνης - Ξάνθη 2-0

Πλατανιάς - ΑΕΛ 0-1

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0

ΑΕΚ - Ατρόμητος 0-1

Βαθμολογία:

1. Ατρόμητος 16

2. ΠΑΟΚ 15

3. ΑΕΚ 14

4. Ολυμπιακός 14

5. Πανιώνιος 14

6. Λεβαδειακός 14

7. Παναθηναϊκός 10*

8. Ξάνθη 10

9. ΠΑΣ Γιάννινα 10

10. Κέρκυρα 9

11. Παναιτωλικός 8

12. Λαμία 8

13. ΑΕΛ 6

14. Πλατανιάς 6

15. Αστέρας Τρίπολης 6

16. Απόλλων Σμύρνης 6

* Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

9η αγωνιστική

Σάββατο 28 Οκτωβρίου

15:00 ΑΕΛ - Λεβαδειακός

17:15 ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα

19:30 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Κυριακή 29 Οκτωβρίου

15:00 Ξάνθη - Ατρόμητος

17:15 Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης

17:15 Λαμία - Πλατανιάς

19:30 Πανιώνιος - ΑΕΚ

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

19:30 ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης