Βαθμολογία

ΟΣΦΠ – ΠΑΟΚ 1-0

O Ολυμπιακός με γκολ του Ένγκελς στο 51’ νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ και μείωσε στον πόντο από την κορυφή του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες έπαιξαν έξυπνα και πήραν αυτό που ήθελαν, ενώ ο ΠΑΟΚ παρότι μετά το γκολ βγήκε μπροστά και πίεσε, δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης ούτε και να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Πρίγιοβιτς.

Από τα πρώτα λεπτά είδαμε ένα πραγματικό ντέρμπι, με σκληρές μονομαχίες, ένταση και πολλά νεύρα μεταξύ των παικτών. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο επικίνδυνος μέχρι το 25λεπτο και παρά το δυνατό ξεκίνημα του Ολυμπιακού που πίεσε πολύ ψηλά, είχε και τις πρώτες ευκαιρίες του ντέρμπι. Ο Ελ Καντουρί έκανε ό,τι ήθελε στα αριστερά τον Ελαμπντελαουί και στο 15’ βρήκε ωραία τον Πρίγιοβιτς μέσα στην περιοχή, όμως ο Σέρβος σούταρε άουτ. Μετά το 25’ οι Πειραιώτες ισορρόπησαν το παιχνίδι, έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Προτό και κατάφεραν να κρατήσουν και μπάλα.

Τη μεγάλη ευκαιρία πάντως δεν την είχαν, καθώς ο Ανσαριφάρντ ήταν καλά κλεισμένος και δεν μπορούσε να ακουμπήσει η μπάλα πάνω του. Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο 28’, όταν από σέντρα του Οφόε η μπάλα έφτασε εντός περιοχής στον Σισέ που από εξαιρετική θέση σούταρε ψηλά άουτ, αλλά και στο 38’ όταν ο Φορτούνης βρήκε με εκπληκτική κάθετη τον Κούτρη, όμως τον πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ ο Μάτος. Έτσι οι γηπεδούχοι έκλεισαν το 45λεπτο με μόλις μία τελική, ενώ ο ΠΑΟΚ απείλησε και στο 45’ στην κόντρα, όταν ο Μακ βρήκε ωραία τον Μαουρίσιο εκτός περιοχής, όμως το σουτ του τελευταίου έφυγε δίπλα από την εστία.

Το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο επίσης η σέντρα έγινε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω καπνογόνων όπως και το πρώτο, ξεκίνησε με γκολ. Στο 51’ ο Φορτούνης έφερε την μπάλα στην περιοχή, ο Οφόε στο δεύτερο δοκάρι γύρισε με το κεφάλι, ο Ρομαό πήρε την κεφαλιά και παρά το διώξιμο του Ζαμπράνο η μπάλα χτύπησε στον Ένγκελς και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Μετά το γκολ το ματς άνοιξε και ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά για την ισοφάριση και στο 70’ έφτασε πολύ κοντά στον στόχο, όταν η κεφαλιά του Μάτος έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Προτό. Το παιχνίδι δεν είχε πάντως καθόλου ρυθμό και παρότι ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, δεν απειλούσε. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο δεύτερο τέρμα στο 81’, όταν ο Μάριν με τρομερή ενέργεια άδεια τον Κάμπος, μπήκε στην περιοχή, όμως η άμυνα έδιωξε σε κόρνερ τελευταία στιγμή. Ο Δικέφαλος πάντως συνέχισε να πιέζει και στο 89’ έφτασε μία ανάσα από το 1-1, όταν η Σισέ έδιωξε πάνω στη γραμμή την κοντινή προβολή του Βαρέλα και χάρισε έτσι τη μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό!

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε, Φορτούνης (86' Ζντιέλαρ), Ανδρούτσος (69' Μάριν), Πάρντο, Ανσαριφάρντ (89' Τζούρτζεβιτς).

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (79' Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Μαουρίτσιο (62' Σάκχοφ), Βιεϊρίνια, Μακ (69' Τζάλμα), Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς.