Βαθμολογία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Αλλάξει ξανά το σκηνικό του καιρού. Μπορεί οι τελευταίες ημέρες να θύμισαν καλοκαίρι, αλλά από το πρωί της Δευτέρας (23/10) η κατάσταση «αγριεύει». Η ΕΜΥ εξέδωσε την Κυριακή (22/10) έκτακτο δελτίο επιδείνωσης τους καιρού, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται κατά τόπους να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά: «Μεταβολή του καιρού από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (23-10-17) και από τα βορειοδυτικά της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Τη Δευτέρα (23-10-17)

Αρχικά το βόρειο Ιόνιο, η Ηπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι η Πελοπόννησος, η κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία. Από το απόγευμα και μετά η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν η Κρήτη και οι ανατολικές Κυκλάδες.

Την Τρίτη (24-10-17)

Η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην αρχή της ημέρας η Κρήτη και η ανατολική Μακεδονία. Προς το βράδυ και πάλι η ανατολική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), τα υπόλοιπα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανόν τη νύχτα οι Σποράδες. Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά περιόδους στις περισσότερες ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας και την Τετάρτη (25-10-17)».