Βαθμολογία

Τα βλέμματα σε Περιβόλια και Φάληρο

Συνεχίζεται το τριήμερο 21, 22 και 23 Οκτωβρίου το πρωτάθλημα της Super League με την διεξαγωγή των αναμετρήσεων της 8ης αγωνιστικής.

Μια αγωνιστική που βρίσκει την ΑΕΛ να δίνει δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Πλατανιά στα Περιβόλια, την Κυριακή (22/10) στις 18:15. Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη μετά την ήττα στην Αθήνα από τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι με πολλά παράπονα για την διαιτησία κοντράρεται στα Χανιά με τους νησιώτες και στοχεύει στην κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος ει δυνατόν και της νίκης προκειμένου να ξεκολλήσει από τον βυθό του πίνακα. Από την άλλη ο Πλατανιάς δεν έχει ξεκινήσει καλά και εκείνος το πρωτάθλημα και θέλει τη νίκη για να απομακρυνθεί από τις χαμηλές θέσεις.

Το άλλο μεγάλο ματς της αγωνιστικής γίνεται επίσης Κυριακή στις 20:30 και αναφερόμαστε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στις νίκες απέναντι στον Πανιώνιο και τώρα υποδέχονται τον Δικέφαλο του Βορρά ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη θέση με 15 βαθμούς και στοχεύει να είναι εκεί και μετά το πέρασμα του από τον Πειραιά. Ήτοι οι κυπελλούχοι στοχεύουν στη νίκη που θα τους δώσει αέρα έναντι των αντιπάλων τους, ενώ η ομάδα του Τάκη Λεμονή θέλει τη νίκη και την μείωση της διαφοράς από την κορυφή.

Σε απώλεια του ΠΑΟΚ ελπίζει η ΑΕΚ η οποία την Δευτέρα (23/10) υποδέχεται στις 19:30 τον επικίνδυνο και αήττητο Ατρόμητο ο οποίος έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα. Η Ένωση θα γνωρίζει το αποτέλεσμα του ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και θα επιδιώξει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα νικήσει φέτος τους Περιστεριώτες και να επιστρέψει στην κορυφή αν η ομάδα του Λουτσέσκου δεν έχει κερδίσει. Από την άλλη η ομάδα του Κάναντι θα αγωνιστεί χωρίς άγχος στην Καλογρέζα και θα επιδιώξει να έχει συνέχεια η πολύ καλή φετινή της εικόνα.

Μετά την αγχώδη μεν, υπερπολύτιμη δε, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι, νίκη απέναντι στην ΑΕΛ στη Λεωφόρο, η ομάδα του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζει στη Λαμία την ομάδα της Φθιώτιδας με στόχο την τρίτη συνεχόμενη νίκη. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη θα προσπαθήσει το βράδυ του Σαββάτου (21/10) στις 20:30 να έχει πάρει το τρίποντο στην έδρα των νεοφώτιστων και ενώ ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Από την άλλη η ομάδα του Τεννέ θέλει το πρώτο θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε ομάδα του πρώην ΠΟΚ και θα το επιδιώξει απέναντι στους "πράσινους".

Εντυπωσιακά έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα και ο Λεβαδειακός ο οποίος την αγωνιστική αυτή υποδέχεται το Σάββατο στις 16:00 τον ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του και θα επιδιώξει ακόμα μια νίκη απέναντι στην πολύ δυνατή και φέτος ομάδας της Ηπείρου. Ο Λεβαδειακός, που είναι αήττητος, έχοντας θετικά αποτελέσματα κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό θα προσπαθήσει για ακόμα μια νίκη απέναντι στην ομάδα του Πετράκη η οποία προέρχεται από νίκη με τον Πλατανιά και επιδιώκει να κάνει ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων για να αναρριχηθεί βαθμολογικά.

Σημαντικό αγώνα δίνει την Κυριακή στις 18:15 ο Απόλλων Σμύρνης ο οποίος μαζί με την ΑΕΛ βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με την Ελαφρά Ταξιαρχία να υποδέχεται την πάντα δυνατή και επικίνδυνη ομάδα της Ξάνθης. Οι Αθηναίοι, μετά το 0-0 με την Κέρκυρα και τα λαϊκά δικαστήρια που ακολούθησαν, θέλουν την πρώτη τους φετινή νίκη απέναντι στους Ακρίτες προκειμένου να μην μείνουν πίσω στη μάχη της παραμονής. Από την άλλη η Ξάνθη με δέκα βαθμούς στοχεύει σε ένα θετικό αποτέλεσμα στην Αθήνα, γιατί όχι και στη νίκη.

Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Πανιώνιο θα ανοίξει η αυλαία της αγωνιστικής, όσον αφορά το κυριακάτικο πρόγραμμα, εκεί που Αρκάδες και Νεοσμυρνιώτες προέρχονται από ήττες. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη βρισκόμενη μόλις στην 14η θέση με έξι βαθμούς θα επιδιώξει τη νίκη απέναντι στον πολύ δυνατό Πανιώνιο ο οποίος σαφώς και αδικείται από το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Ολυμπιακό, αδίκησε όμως και τον εαυτό του με το εύκολο 1-0 που έγινε 1-3. Ο Ιστορικός θα προσπαθήσει για τη νίκη και την παραμονή στις υψηλές θέσεις.

Τέλος στη Κέρκυρα σε ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες το Σάββατο στις 18:15 η Κέρκυρα θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη είναι σε αγωνιστική άνοδο από την ημέρα που ανέλαβε ο έμπειρος τεχνικός και θα προσπαθήσει να συνεχίσει το καλό σερί της απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα η οποία είναι και φέτος αρκετά δυνατή και σαφώς αδικείται από τα αποτέλεσματα της, όπως πχ το τελευταίο με τον Λεβαδειακό. Τα "καναρίνια" θα επιδιώξουν να φύγουν με το τρίποντο από το νησί των Φαιάκων για να ανέβουν βαθμολογικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 8ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο 21 Οκτωβρίου

16:00 Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα

18:15 Κέρκυρα - Παναιτωλικός

20:30 Λαμία - Παναθηναϊκός

Κυριακή 22 Οκτωβρίου

16:00 Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος

18:15 Απόλλων Σμύρνης - Ξάνθη

18:15 Πλατανιάς - ΑΕΛ

20:30 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου

19:30 ΑΕΚ - Ατρόμητος

και η μέχρι στιγμής βαθμολογία:

1. ΠΑΟΚ 15

2. ΑΕΚ 14

3. Ατρόμητος 13

4. Λεβαδειακός 13

5. Ολυμπιακός 11

6. Πανιώνιος 11

7. Ξάνθη 10

8. Παναθηναϊκός 9*

9. ΠΑΣ Γιάννινα 9

10. Παναιτωλικός 8

11. Λαμία 7

12. Κέρκυρα 6

13. Πλατανιάς 6

14. Αστέρας Τρίπολης 6

15. Απόλλων Σμύρνης 3

16. ΑΕΛ 3

* Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς