Βαθμολογία

Χιμένεθ: «Ας είμαστε ταπεινοί»

Η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο» και έκανε βήμα πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μανόλο Χιμένεθ ανέφερε πως τα πάντα πήγαν βάση σχεδίου ενώ δήλωσε υπερήφανος για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του.

Παράλληλα, στάθηκε και στην παρουσία του κόσμου της Ένωσης καθώς και στην εξαιρετική απόδοση του Άνταμ Τζανετόπουλου. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του «Δικεφάλου» στη συνέντευξη Τύπου:

«Ας είμαστε ταπεινοί και ας γευτούμε τον βαθμό σε ένα εμβληματικό γήπεδο και έναν μεγάλο αντίπαλο. Έχουμε κάνει καλή άμυνα, έχουμε δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουμε, έχουμε κάνει έναν καλό σχεδιασμό και τα πράγματα βγήκαν όπως τα θέλαμε. Να πω ότι είμαι χαρούμενος για την παρουσία του κόσμου. Έκανε αισθητή την παρουσία του. Η Μίλαν είναι μια μεγάλη ομάδα και το ματς στην Αθήνα δεν θα είναι εύκολο».

Περισσότερο ψυχή ή το μυαλό μέτρησε;

«Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, υπάρχουν πολλά συστατικά, για μια καλή δουλειά. Εγώ πάντα αυτό που ζητώ, είναι σωστή αγωνιστική συμπεριφορά και διάθεση. Και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η προσπάθεια μετρά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και περήφανος για την προσπάθεια. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρουμε έναν βαθμό. Θα ήμουν το ίδιο περήφανος αν είχαμε χάσει. Πρέπει να αξιολογούμε και την δουλειά, παρόλο που μετρά και το αποτέλεσμα».

Ένα σχόλιο για τη νίκη της Ριέκα και ένα σχόλιο για τον Τζανετόπουλο;

«Πρώτα να πω ότι εμείς πολλές φορές, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην δική μας δουλειά. Δεν περιμένουμε τι κάνουν οι άλλοι αντίπαλοι. Ο Άνταμ είναι ένας παίκτης που πήρε σαν βραβείο για την απόδοση που είχε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Καθημερινά μέσα από την σκληρή δουλειά, συζητάμε και προσπαθούμε να κάνουμε διάφορες βελτιώσεις. Ακούει και βελτιώνεται και άρπαξε την ευκαιρία να παίξει σ’ ένα γήπεδο όπως το Σαν Σίρο».