Βαθμολογία

Χωρίς εφημερίδες το Σάββατο

Με τη στήριξη της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου θα προχωρήσουν την Παρασκευή (20/10) σε 24ωρη απεργία. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες το Σάββατο (21/10), με τον κλάδο να αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα και με βασικότερο, φυσικά, την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη (19/10): «ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΥΠΟΥ

Tα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ) στηρίζουν την αγωνιστική απόφαση των εργαζομένων στα πρακτορεία διανομής Τύπου για 24ωρη απεργία, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και υπογραμμίζουν ότι:

Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας στον κλάδο, η αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων, η εντατικοποίηση και ελαστικοποίηση της εργασίας, οι μειώσεις των μισθών, τα αποδυναμωμένα ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα που φέρνει η δίνη των αλλαγών στο χώρο του Τύπου επιβάλλουν την ακόμα πιο σθεναρή οχύρωση του κλάδου όχι μόνο για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά και της αξιοπιστίας της ενημέρωσης των πολιτών.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων υπογραμμίζουν την έντονη αντίθεσή τους στην προσπάθεια δημιουργίας μονοπωλίου στο χώρο της διανομής, συμπαρίστανται στους συναδέλφους στα πρακτορεία διανομής και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στα δίκαια αιτήματα του αγώνα τους για:

Διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα πρακτορεία διανομής Τύπου “Ευρώπη” και την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ».