Βαθμολογία

Στην τελική ευθεία η υπόθεση Koriopolis

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 84 κατηγορουμένων για την υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011 και πλέον η διαδικασία βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη λήψη αποφάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, την 1η Δεκεμβρίου, η εισαγγελέας της έδρας θα καταθέσει την πρόταση της για το ποιοι θα πρέπει να κηρυχθούν αθώοι και ποιοι ένοχοι. Επί της πρότασης, θα αγορεύσουν στη συνέχεια οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, με το δικαστήριο να έχει ορίσει συνεδριάσεις για τις 5, 11, 15, 20 και 29 Δεκεμβρίου.

Με τα δεδομένα αυτά, πιθανολογείται ότι εντός του Γενάρη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα έχει ανακοινώσει την απόφασή του. Την τελευταία ημέρα των απολογιών, υπήρξε η απολογία του πρώην μεγαλομετόχου του Διαγόρα, Κωνσταντίνου Χρυσοχοϊδη:

«Τα όσα κατηγορούμαι σχετικά με χρήματα που δόθηκαν στον Εθνικό Αστέρα, είναι μυθεύματα.

Για τα περί συναλλαγών με τον Σπάθα, εγώ δεν έχω καμία σχέση με κανένα διαιτητή. Ξέρω μόνο τον Γιάννη Σπάθα (σ.σ. πρώην διαιτητής, πατέρας του Ηλία Σπάθα), τον εργολάβο, που έχει ξενοδοχείο στα Τρίκαλα Κορινθίας. Του έδωσα 150 χιλιάρικα για να ολοκληρωθεί μια εξοχική κατοικία που ήθελα να αγοράσω στα Τρίκαλα Κορινθίας. Όταν του τα έδωσα η οικοδομή ήταν στα μπετά. Τελικά δεν το πήρα το εξοχικό και μου γύρισε πίσω τα λεφτά. Υπάρχει και το συμφωνητικό.

Για τα περί συναλλαγών με τον Τσακογιάννη, υπάρχει μόνο μια αγορά ενός παίκτη από την Ηλιούπολη, ενώ δίναμε και χορηγία στο γήπεδο της Ηλιούπολης, για τις διαφημιστικές πινακίδες. Για να καταλάβετε την οικονομική μου επιφάνεια, το 2008 πούλησα ένα αιολικό πάρκο για 2,8 εκατ. ευρώ. Από μετοχές είχα έσοδα 1 εκατ. ευρώ. Είναι δυνατόν εγώ να ασχολούμαι με νομιμοποίηση χρημάτων από το στοίχημα; Είχα ανάγκη αυτά τα λεφτά;

Αρνούμαι τις κατηγορίες εμπλοκής μου σε αυτό το σύστημα. Απεχθάνομαι το ποδόσφαιρο. Οι αγώνες δεν στήνονται χωρίς παίκτες, μάνατζερ, διαιτητές και χωρίς το κατεστημένο της ΕΠΟ. Τότε δεν ήθελαν ομάδες από την περιφέρεια, ο Διαγόρας ήταν θύμα του πιο σκληρού συστήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλω να αποκατασταθεί το όνομά μου».

Εκτός του κ. Χρυσοχοϊδη, απολογήθηκαν επίσης και έκλεισαν τον κύκλο των απολογιών οι πρώην διαιτητές Γιώργος Σέγκος (για το Διαγόρας-Ηλιούπολη 1-2) και Χρήστος Σφήκας (για το Καλλιθέα-Ηλιούπολη 1-1), ο πρώην μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού, Θεόδωρος Σαββάκης, ο πρώην τερματοφύλακας του Διαγόρα, Χαράλαμπος Τάμπασης, οι πρώην προπονητές της Δόξας Κρανούλας και του Αετού Σκύδρας, Ανέστης Ζώης και Γιώργος Τυριακίδης αντίστοιχα, οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, Ευάγγελος Σούκας και Αντώνιος Μπόης και ο μπουκ, Γιώργος Διγώνης.