Βαθμολογία

Βομβαρδισμένο τοπίο η Πορταριά

Εικόνες που παραπέμπουν σε βομβαρδισμένο τοπίο στην Πορταριά... Αργά το βράδυ της Τρίτης (17/10) σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε ταβέρνα στην πλατεία του χωριού, με κομμάτια τσιμέντου και όχι μόνο να εκτοξεύονται παντού!

Πιθανότατα η έκρηξη οφείλεται σε φιάλη προπανίου και κατέστρεψε σχεδόν όλη την ταβέρνα «Σκαλάκια», προκαλώντας και εκτεταμένες ζημιές σε γύρω επιχειρήσεις. Τζάμια έσπασαν ακόμα και σε απόσταση 100 μέτρων από το σημείο, έχουν εκτοξευθεί κομμάτια τσιμέντου, γλάστρες, ακόμα και ολόκληρες πέργκολες.

Μάλιστα, έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα η περιοχή να βυθίζεται στο σκοτάδι. Το ευτυχές είναι ότι εκείνη την ώρα η ταβέρνα δεν λειτουργούσε και έτσι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Στο σημείο έσπευσαν έξι πυροσβεστικά με 15 άνδρες, οι οποίοι απέκλεισαν τη γύρω περιοχή υπό τον φόβο νέας έκρηξης. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η έκρηξη προήλθε από διαρροή προπανίου από μια δεξαμενή χωρητικότητας 1700 λίτρων, ωστόσο το προανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα».

Στην Πορταριά βρίσκονται ειδικοί τεχνικοί, οι οποίοι θα εξετάσουν ενδελεχώς τον χώρο, ώστε να οργανωθούν σε περίπτωση νέας διαρροής, ενώ η Πολεοδομία θα πρέπει να εξετάσει τη στατικότητα του κτιρίου.