Βαθμολογία

Έβαλαν παιδιά να ζωγραφίσουν πάνω σε άλογο

Οργή έχει προκαλέσει η κίνησης ενός παιδικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη να βάλει παιδιά να ζωγραφίσουν πάνω σε ένα λευκό άλογο. Οι υπεύθυνοι, μάλλον, είδαν έναν... καμβά πάνω στο άτυχο ζώο που ζωγραφίστηκε με πινέλα και νερομπογιές. Οι εικόνες την Τρίτη (17/10), κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Όπως γράφει μία χρήστης του Facebook, που κατήγγειλε το περιστατικό: «Στον παιδικό σταθμό ΚΟΠΕΡΤΙ στην Θεσσαλονίκη έβαλαν τα παιδάκια να ζωγραφίσουν πάνω σε ένα άσπρο άλογο. Αυτή είναι η παιδεία που οραματίζονται εκεί για αυτές τις ευαίσθητες ψυχές; Αυτά τα παραδείγματα δίνουν; Έτσι “μολύνουν” τη σκέψη και τα αισθήματα των παιδιών σε αυτή την τρυφερή ηλικία; Θα γίνει φυσικά καταγγελία γιατί είναι και παράνομο! Είστε εκτός της ηθικής πλευράς παράνομοι.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 2 του Ν. 4039/12. 2, απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους».