Βαθμολογία

Ήττα με παράπονα στη Λεωφόρο

Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε σήμερα (16/10) η ΑΕΛ από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για την 7η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη έφτασε μια ανάσα από το θετικό αποτέλεσμα σε παιχνίδι από το οποίο έχει παράπονα από την διαιτησία του Αριστομένη Κουτσιαύτη για το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκαν οι «πράσινοι» όπως και για το ακυρωθέν τέρμα του Περόνε και ενώ το σκορ ήταν στο 1-1 και η ΑΕΛ θα έκανε εκεί το 1-2.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα και η πρώτη καλή φάση της ανήκε με τον Φάρκας με τον Παναθηναϊκό να ισορροπεί στη συνέχεια το παιχνίδι και να χάνει ευκαιρίες με τους Μολέδο σε δυο περιπτώσεις, καθώς και τους Βιγιαφάνιες, Κουλιμπαλί. Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με πέναλτι του Βιγιαφάνιες, ένα πέναλτι που αμφισβήτησαν έντονα οι της ΑΕΛ, με τους «βυσσινί» να στέκονται άτυχοι, όπως και στο παιχνίδι κυπέλλου πριν ένα μήνα στο ίδιο γήπεδο, καθώς είχαν δοκάρι σε φάση που μπορούσαν να κάνουν το 1-1.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι με προίκα το υπέρ τους 1-0 έψαξε και το δεύτερο τέρμα που θα κλείδωνε το παιχνίδι και έχασε μοναδικές ευκαιρίες με τους Λουντ, Χίλιεμαρκ σε φάσεις στις οποίες ο Μπόζοβιτς έσωσε την εστία της ΑΕΛ. Μια ΑΕΛ που έφτασε στο 1-1 με τον Περόνε και έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Μασούρα. Της ακυρώθηκε κανονικό τέρμα στο 1-1 και ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε το «έμφραγμα» δεχόμενοι το τέρμα που έφερε και την ήττα.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ανήκε στην ΑΕΛ όταν μόλις στο 2' ο Φάρκας εντελώς ανενόχλητος, μετά από εκτέλεση κόρνερ, έκανε την προβολή όμως η μπάλα πέρασε άουτ, με το «τριφύλλι» να απαντά στο 7’ όταν ο Χουλτ έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, πάσαρε στο Μολέδο ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός διαμαρτυρήθηκε λίγα λεπτά νωρίτερα για πέναλτι σε τράβηγμα του από τον Ζίζιτς, με τον Κουτσιαύτη να δείχνει «παίζετε», ενώ ο κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 17’ όταν απείλησε με κεφαλιά η οποία όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπόζοβιτς που μπλόκαρε τη μπάλα.

Ένα λεπτό αργότερα νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε κόρνερ, με τον Βιγιαφάνιες να κάνει την προβολή όμως τον Μπόζοβιτς να διώχνει με τα πόδια. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 32’ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-0 όταν ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε φάουλ, ο Κολοβέτσιος έκανε τη κεφαλιά-πάσα προς τον Κουλιμπαλί που έκανε την προβολή όμως έστειλε τη μπάλα παράλληλα με την εστία.

Στο 35’ νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό όταν ο Χίλιεμαρκ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μπόζοβιτς, όμως σωτήρια ο Ζίζιτς με τάκλιν γλίτωσε την εστία των «βυσσινί». Κακό το παιχνίδι στα υπολειπόμενα, μέχρι το ημίχρονο, λεπτά με τον Παναθηναϊκό να ζητά πέναλτι σε τράβηγμα του Ντέλετιτς στον Χουλτ όμως και σε αυτή τη περίπτωση ο Αρτινός ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι όταν ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε κόρνερ και ο Ρέντζας μάρκαρε αντικανονικά τον Μολίνς με τον Κουτσιαύτη να δείχνει την άσπρη βούλα, δείχνοντας παράλληλα και κίτρινη κάρτα στους Φατιόν και Ρέντζα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιγιαφάνιες που δεν λάθεψε βάζοντας τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού.

Η ΑΕΛ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-1 στο 57' όταν ο Ντέλετιτς έκανε ωραία ατομική προσπάθεια πάσαρε στο Λεοζίνιο και αυτός με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Ένα λεπτό μετά την συμπλήρωση μιας ώρας ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο 2-0 όταν ο Λουντ έκανε πολύ ωραίο σουτ με τον Μπόζοβιτς να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη συνέχισε με στόχο το δεύτερο τέρμα για να καθαρίσει το παιχνίδι και στο 70' απείλησε εκ νέου όταν ο Μολίνς συνεργάστηκε ωραία με τον Χίλιεμαρκ και ο τελευταίος με σουτ ανάγκασε τον Μπόζοβιτς να διώξει τη μπάλα κόρνερ.

Στο 78’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σιλά για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ναζλίδη, μια δίκαιη αποβολή, ενώ από τη φάση αυτή προήλθε και η ισοφάριση της ΑΕΛ. Ο Λεοζίνιο ήταν ο εκτελεστής του φάουλ με τον Περόνε να βρίσκει την μπάλα όσο χρειαζόταν για να την στείλει στα δίχτυα του Βλαχοδήμου φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Με την συμπλήρωση των 80 λεπτών η ΑΕΛ έχασε μοναδική ευκαιρία για την ολική ανατροπή όταν ο Μασούρας μπήκε στη περιοχή του Παναθηναϊκού από πλάγια αριστερά έκανε το σουτ όμως ο Βλαχοδήμος έδιωξε σε κόρνερ.

Μόλις δυο λεπτά πρόλαβε να αγωνιστεί ο Άλτμαν του Παναθηναϊκού ο οποίος πήρε απευθείας κόκκινη κάρτα για κτύπημα στον Ντέλετιτς στο κεφάλι, ενώ ο παίκτης της ΑΕΛ βρισκόταν στο έδαφος. Μια απαράδεκτη ενέργεια από τον παίκτη του «τριφυλλιού». Ένταση πήγε να γίνει και στην επόμενη φάση στη μονομαχία του Χουλτ με τον Ντέλετιτς με τον Κουτσιαύτη να δείχνει και στους δυο παίκτες την κίτρινη κάρτα, ενώ στο 90’ ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Περόνε για off-side.

Και ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία στην Λεωφόρο, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-1. Συγκεκριμένα ο Χίλιεμαρκ έκανε την σέντρα με την μπάλα να περνά από όλους να αιφνιδιάζει τον Μπόζοβιτς και να καταλήγει στα δίχτυα της ΑΕΛ για το τελικό 2-1.

Πλέον με το αποτέλεσμα αυτό η ΑΕΛ παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 3 βαθμούς, ισόβαθμη με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ ο Παναθηναϊκός ανέβηκε και άλλο βαθμολογικά φτάνοντας τους 9 βαθμούς όσους έχει και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Διαιτησία: Κουτσιαύτης (Καραβασίλης, Γεωργακόπουλος)

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Σιλά, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Λουντ (90’ Ρέις)_, Βιγιαφάνιες (81’ Άλτμαν), Μολίνς (86’ Μουνιέ).

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ναζλίδης (90’+1 Γιαννιτσάνης), Ντέλετιτς (88’ Λαγός), Ζίζιτς, Γουάλλας, Ρέντζας, Αγκάνοβιτς (68’ Περόνε), Μασούρας, Φάρκας, Φατιόν, Λεοζίνιο.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ