Βαθμολογία

Ξάνθη – ΑΕΚ 1-1

"Πνίγηκε" η  ΑΕΚ στα Πηγάδια όπου αν και έπαιξε με αριθμητικό πλεονέκτημα ήρθε ισόπαλη 1-1. Μπρίτο και Βράνιες τα γκολ. Αποβλήθηκαν Φλίσκας, Σβάρνας. Δεν ήταν καλή η ΑΕΚ στην Ξάνθη, απ' όπου έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας. Η Ένωση τα βρήκε σκούρα απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα της Θράκης, η οποία έπαιξε με 9 παίκτες στο δεύτερο μέρος, λόγω αποβολών και δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά της.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι άργησε πολύ να πάρει ρυθμό. Κυρίαρχο συστατικό της αναμέτρησης ήταν οι δυνατές μονομαχίες και τα σκληρά μαρκαρίσματα, ιδιαίτερα των παικτών της Ξάνθης, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από την εστία του Ζίβκοβιτς τους παίκτες της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» για αρκετή ώρα ήταν μπλοκαρισμένοι, Λιβάγια και Αραούχο δεν είχαν στηρίγματα και με εξαίρεση την κεφαλιά του Σιμόες στο 2', η Ένωση για πολλά λεπτά δεν μπορούσε να απειλήσει με οργανωμένες ενέργειες.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πατούν περισσότερο περιοχή και να γίνονται απειλητικότεροι, μετά τη συμπλήρωση του ημίωρου. Στο 34' μάλιστα έχασαν απίστευτη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, με τον Ζίβκοβιτς να πραγματοποιεί φοβερή απόκρουση στην κεφαλιά του Λάζαρου. Η Ένωση δημιούργησε καλές προϋποθέσεις σε δύο ακόμα στιγμές και πλήρωσε τις κακές επιλογές της στις τελικές, στο 40' όταν η Ξάνθη προηγήθηκε με τον μοναδικό τρόπο που μπορούσε να γίνει επικίνδυνη, δηλαδή από στατική φαση. Μόνο που ο Ανέστης δεν μπορούσε με τίποτα να αποτρέψει την καταπληκτική, απευθείας, εκτέλεση φάουλ του Μπρίτο, ο οποίος σημάδεψε με φάλτσα το δεξί παραθυράκι και άφησε τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου άγαλμα.

Όπως ήταν φυσικό η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και με διάθεση να παίξει γρήγορα τη μπάλα. Στο 50', ύστερα από αντεπίθεση, βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση με τον Αραούχο, σε μία φάση που φώναξε για πέναλτι στον Μάνταλο. Τα δεδομένα άλλαξαν υπέρ της πέντε λεπτά αργότερα με την αποβολή του Φλίσκα, αλλά και στο 74' με την απευθείας κόκκινη στον Σβάρνα. Οι φιλοξενούμενοι παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα τα βρήκαν και πάλι σκούρα. Αντί να βάλουν τη μπάλα κάτω επιχειρούσαν να τη βάλουν στην περιοχή με γεμίσματα, μία τακτική που δεν ήταν επιτυχημένη. Στο 88' όμως, την πρώτη φορά που ο Μάνταλος πήρε πάνω του την ομάδα, μοίρασε στον Βράνιες, ο οποίος και έφερε το ματς στα ίσια.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ρότσε (59' Σβάρνας), Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Λούκας, Μεχία, Φλίσκας, Μπρίτο (75' Σιλά), Κίκε (64' Γέντρισεκ), Λουσέρο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο (65' Λόπες), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (76' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (69' Κλωναρίδης), Λιβάγια, Μάνταλος, Αραούχο.