Βαθμολογία

Κάτοικοι Εξαρχείων: «Δεν έχουμε προστασία από το κράτος»

Την απουσία του κράτους από τα Εξάρχεια καταγγέλλει ο ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν μείωση των δημοτικών τελών λόγω της «πλήρους απουσίας του κράτους» από την περιοχή, που «είναι σαν να μην υπάγεται στην ελληνική επικράτεια», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το Σάββατο (14/10).

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος επισήμανε πως η μη παρέμβαση της αστυνομίας στην περιοχή είναι πολιτική επιλογή αρκετών ετών. «Αυτό συνέβαινε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το φαινόμενο έχει ενταθεί», πρόσθεσε.

Η αστυνομία δεν πλησιάζει καν την πλατεία, υπηρεσίες και τράπεζες φεύγουν από την περιοχή ενώ έχουν απειληθεί ακόμα και εργαζόμενοι στην καθαριότητα που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος.

Το βράδυ της Παρασκευής (13/10), στα Εξάρχεια σημειώθηκαν για ακόμη μία φορά επιθέσεις νεαρών με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα και Χαριλάου Τρικούπη.