Βαθμολογία

Πανιώνιος – ΟΣΦΠ 3-4

Με μεγάλο διπλό από τη Νέα Σμύρνη έφυγε ο Ολυμπιακός (4-3) που πήρε τη νίκη στο τέλος με πέναλτι του Κώστα Φορτούνη κι ενώ ο Πανιώνιος είχε κάνει το 3-3 από 1-3! Σε ένα παιχνίδι που τα είχε ΟΛΑ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με το… αγγλικό 4-3 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, πετυχαίνοντας ένα μεγάλο «τρίποντο», πρώτο από τις 26 Αυγούστου στο πρωτάθλημα!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Τάκη Λεμονή, ο αρχηγός Κώστας Φορτούνης, που φώναξε «παρών», «βάζοντας» τους ψυχωμένους «ερυθρόλευκους» ξανά στο ματς, μετά την ψυχρολουσία του 1-0 στο 3', και στο 87' έδωσε τη μεγάλη νίκη στους Πειραιώτες, ευστοχώντας στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Οικονόμου!

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε μόλις στο 3' με τον Σπιριντόβιτς, όμως μετά το 15' ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και αφού ισοφάρισε με κεφαλιά του Σισέ στο 19', έκανε την ολική ανατροπή με δύο γκολ του Ανσαριφάρντ στο 37' και το 45'.

Κι ενώ όλοι πίστευαν ότι η βραδιά θα κυλήσει ήρεμα ήρθε ένα απίστευτο πεντάλεπτο μετά το 80' για να δημιουργήσει... πανικό. Στο 82' ο Προτό ανέτρεψε τον Σπιριντόνοβιτς και ένα λεπτό μετά ο Μασούντ το μετουσίωσε σε γκολ μειώνοντας σε 2-3. Ο Πανιώνιος, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Στο 84' ο Χατζισαφί έβγαλε κάθετη στον Ντουρμισάι, ο οποίος νίκησε τον κίπερ του Ολυμπιακού, ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Παρόλα αυτά, στο 86' ο Φορτούνης κέρδισε πέναλτι και στο 87' το μετέτρεψε σε γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-4 για τον Ολυμπιακό σε ένα φοβερό παιχνίδι, που δεν βλέπουμε συχνά στα ελληνικά γήπεδα.

Πανιώνιος (Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος (71' Παπαγεωργίου), Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Κόρμπος (81' Ντουρμισάι), Σιώπης,  Μασούρας (60' Λάμπρου), Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς, Γεσίλ.

Ολυμπιακός (Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Νικολάου, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε (63' Ταχτσίδης), Πάρντο, Φορτούνης, Σεμπά, Ανσαριφάρντ (75' Τζούρτζεβιτς).