Βαθμολογία

Για κατάσταση ομηρίας μίλησε ο Λυχναράς

Τη δυσαρέσκεια των περισσότερων ομάδων έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο νέας αναβολής στην έναρξη του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Αντίθετος με αυτή την προοπτική εμφανίστηκε και ο Άρης Λυχναράς, σημειώνοντας ότι οι ομάδες βρίσκονται πλέον σε κατάσταση ομηρίας.

Όπως εξήγησε ο νομικός και αντιπρόεδρος του ΑΟΧ - Κισσαμικού, οι ΠΑΕ έχουν επωμιστεί πολλά έξοδα, τα οποία θα πολλαπλασιαστούν αν υπάρξει νέα καθυστέρηση που θα σημαίνει και συμπίεση του πρωταθλήματος ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα. Ο Λυχναράς πέταξε το μπαλάκι στην Πολιτεία και τόνισε ότι οι ομάδες δεν θα δεχθούν νέα αναβολή. Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Yellow Radio 92,8»:

Για το θολό τοπίο που υπάρχει στη Β' Εθνική: «Όλες οι ομάδες έχουν αρχίσει από τον Αύγουστο προετοιμασία και μερικές μάλιστα από τον Ιούλιο. Είναι τραγικό να βρίσκονται τώρα σε αυτήν την κατάσταση ομηρίας, οι αθλητές είναι για να αγωνίζονται. Οι διοικήσεις των ομάδων έχουν επωμιστεί πάρα πολλά έξοδα και θα συμπιεστεί ο χρόνος τέλεσης του πρωταθλήματος σε βάρος της ποιότητας. Τώρα το να παίζουμε δυο παιχνίδια κάθε εβδομάδα δεν θα μπορέσει κανείς να το αντέξει αυτό ούτε οι ομάδες, ούτε οι φίλαθλοι».

Για το αν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς να έχει λυθεί το θέμα της ΕΕΑ: «Όλα μπορούν να γίνουν, το θέμα είναι κατά πόσο είναι σύννομα. Ως γνωστόν η ΕΕΑ έχει συσταθεί με υπουργική απόφαση, η πολιτεία την έχει θεσπίσει. Η πολιτεία είναι λοιπόν αυτή που δημιούργησε το πρόβλημα και πρέπει να λύσει το θέμα αυτό. Εφόσον βρεθεί το νομοθετικό πλαίσιο πρέπει να επαναλειτουργήσει η επιτροπή και όπως μπήκε όρος ότι όλες οι ομάδες πρέπει να περνάνε από την επιτροπή για να εγκρίνει αυτή αν θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα, ίσως θα πρέπει να πει ότι συνεχίζεται το πρωτάθλημα και όταν συσταθεί η επιτροπή θα γίνει ένας έλεγχος. Αλλά δεν γίνεται να έχει τις ομάδες σε κατάσταση ομηρίας, το θέμα είναι για εμένα είναι καθαρά στα χέρια της πολιτείας».

Για τη στάση των προέδρων: «Όλοι διαμαρτύρονται και δεν μπορούν να αντιληφθούν που θα πάει η ιστορία».

Για το αν θα γίνει έκτακτο συμβούλιο: «Σύντομα πρέπει να γίνει μια σύσκεψη και να πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Για την πιθανότητα νέας αναβολής της πρεμιέρας: «Αυτό δεν θα το δεχθούμε. Ήταν ήδη να αρχίσουμε πιο νωρίς, αλλά αυτήν την καλή διάθεση που δείξαμε για να εξυπηρετηθούν οι ομάδες που ανέβηκαν τώρα δεν πρέπει να μας γυρίσει μπούμερανγκ».