Βαθμολογία

Εν ψυχρώ εκτέλεση δικηγόρου στην Ασκληπιού

Σε γραφείο στην οδό Ασκληπιού 154 εισέβαλαν άγνωστοι το βράδυ της Πέμπτης (12/10) και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον γνωστό ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Οι δύο δράστες πυροβόλησαν τον δικηγόρο μία φορά στο κεφάλι και μία στο στήθος.

Οι δράστες μετά την εκτέλεση εξαφανίστηκαν με τις αστυνομικές αρχές να τους αναζητούν. Προς το παρόν τα στοιχεία του άτυχου άνδρα δεν έχουν γίνει γνωστά και είναι άγνωστα τα αίτια της δολοφονίας.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γιος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νώντα Ζαφειρόπουλου, που πέθανε το 2006 και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου. Ασχολείτο κυρίως με οικονομικά εγκλήματα, όπως το σκάνδαλο της Energa και ήταν συνήγορος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου ο οποίος κατηγορήθηκε ότι δωροδόκησε Σμπώκο και Τσοχατζόπουλο για να του αναθέσουν την προμήθεια τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ.

Ενεργός συνδικαλιστής ήταν υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκα για τη δολοφονία δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.