Βαθμολογία

Χατζηγιάννης: «Χάσαμε αποταμιεύσεις που φτιάξαμε σταγόνα-σταγόνα»

Για το «κούρεμα» καταθέσεων στην Κύπρο και τη δική του εμπειρία μίλησε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Τετάρτη (11/10).

Ο τραγουδιστής υποστήριξε πως οι καταθέτες είναι τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης που έπληξαν τη χώρα, τονίζοντας πως χάθηκαν αποταμιεύσεις που μαζεύονταν σταγόνα-σταγόνα.

«Πλην των αυτουργών του εγκλήματος, οι υπόλοιποι χάσαμε μεροκάματο, δουλειές, επιχειρήσεις και τα παιδιά μας που ξενιτεύτηκαν. Χάσαμε αποταμιεύσεις που δημιουργήσαμε σταγόνα- σταγόνα, οι πλείστοι χάριν των οικογενειών μας», είπε.

«Αποταμιεύαμε και για να έχουμε ασφάλεια, σε μια δύσκολη περίσταση, ή και για τις μέρες εκείνες που δεν θα μπορούσαμε να δουλεύουμε. Για να μη γίνουμε βάρος κανενός και το σπουδαιότερο, για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας αλώβητη μέχρι το τέλος», πρόσθεσε.

«Είτε λοιπόν είμαστε πρώην καταθέτες της Λαϊκής, είτε κάτοχοι αξιογράφων, είτε απλά δανειολήπτες, είμαστε θύματα του ίδιου μαζικού εγκλήματος. Του εγκλήματος που ψαλιδίζει το μέλλον μας, μειώνει την ποιότητα ζωής μας κ καταπατά την αξιοπρέπειά μας», δήλωσε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.