Βαθμολογία

Στην επόμενη φάση το Μακρυχώρι, 1-0 τον Ηρακλή Λάρισας (PICS)

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλου της ΕΠΣΛ πανηγύρισε την Τετάρτη (11/10) η ομάδα του Αετού Μακρυχωρίου, αφού κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ηρακλή Λάρισας (1-0).

Του Χρήστου Γκατζούλη

Τις δύο ομάδες χωρίζουν μία κατηγορία, παρόλα αυτά έγινε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις αλλά με την αγωνία να χτυπάει κόκκινο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό. Οι γηπεδούχοι πήραν την πρόκριση αλλά μετρούν δύο τραυματισμούς, αφού πέρασαν εκτός γηπέδου οι Φουσίκας και Μπουζώνας και θα διαπιστωθεί τις επόμενες ημέρες το μέγεθος των προβλημάτων που αποκόμισαν. Ο πρώτος έχει ενοχλήσεις στο προσαγωγό και ο δεύτερος του γύρισε το γόνατο.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι γηπεδούχοι με κορυφαίο τον Παναγιώτη Πάσσιο που έκανε μάλλον το ματς της χρόνιας, πήρε τη νίκη – πρόκριση. Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσέτσιλα έπαιξε πειθαρχημένα και κατάφερε να περιορίσει τον Ηρακλή.

Από την άλλη η ομάδα του Γιάννη Τσακμακίδη παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές και απουσίες στο βασικό σχήμα και δεν μπόρεσε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Στην επανάληψη πίεσε πάρα πολύ τον αντίπαλο, όμως έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Έλειπε σίγουρα και το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, ο Δημήτρης Αποστόλου που τραυματίστηκε στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Τύρναβο.

Στο 19’ ο Πάσσιος έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε από την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Δύο λεπτά αργότερα ο Γιαννακόπουλος εκτέλεσε το φάουλ για τον Ηρακλή με τον έμπειρο Γκικούδη να διώχνει με τις γροθιές.

Στο 29’ ο Φώτος έκανε τη σέντρα, από κοντά ο Γκουρσάνης έκανε το σουτ, με τον Γκικούδη να διώξει ενστικτωδώς.   Στο 35’ ο Τσαντούλης ανατράπηκε από τον Ντιντή και ο Φουσίκας έκανε το 1-0 από το σημείο του πέναλτι. Στην επανάληψη επί της ουσίας δεν καταγράψαμε κάποια αξιόλογη φάση.

Αετός Μακρυχωρίου (Δημήτρης Τσέτσιλας): Γκικούδης, Τσαντούλης, Καπετάνις, Δάσσιος, Αλμυρούλης, Τσιαπλές, Τζίκα Ι., Μπουζώνας (78’ λ.τ. Μητσογιάννης), Φουσίκας (62’ λ.τ. Τίκος), Καλούσης, Πάσσιος (90’ Τζίκα Ν.).

Ηρακλής Λάρισας (Γιάννης Τσακμακίδης): Ντιντής, Βασιλειάδης (46’ Πατσής), Φορτομάρης, Παπαμάνος, Μόσχος, Γιαννακόπουλος, Κοντοθανάσης (60’ Παπαγιαννούλης), Γκιουρσάνης, Ζαφειρίου, Φώτος.

Διαιτητική τριπλέτα: Μπουμαρσόπουλος, Καρακώστας, Ακρίβος.