Βαθμολογία

Βασίλης Δήμας: «Ρισκάρει» με το νέο του τραγούδι (Video)

Μία εντυπωσιακή φωτογράφιση και μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε πρόσφατα ο Βασίλης Δήμας! «Συνήθως οι καλοί οδηγοί λένε πως τους αρέσουν οι δρόμοι με στροφές. Εκείνοι οι δρόμοι ειδικά που απαιτούν και μία ικανότητα για να μπορέσει το αυτοκίνητο να παραμείνει σταθερό στην πορεία του, χωρίς να φύγει εκτός διαδρομής. Αν το καλοσκεφτείς, οι στροφές είναι εκεί για να μας αφυπνίζουν, για να αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε να βρισκόμαστε συνεχώς σε μια ευθεία πορεία. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ανηφόρες. Ο Βασίλης Δήμας γνωρίζει κι από τα δύο. Δεν βγήκε τώρα στο δρόμο. Τώρα απλώς τον βγάλαμε εμείς (κυριολεκτικά) για την φωτογράφιση. Ουσιαστικά όμως, ο κύριος που έγινε ευρέως γνωστός από την επιτυχία του καλοκαιριού, 'Ραγίζει η καρδιά μου', με περισσότερα από 22.000.000 views στο Youtube, έχει βγει στο δρόμο της μουσικής και έχει γίνει επαγγελματίας “οδηγός” εδώ και πολλά χρόνια. Και οι συνοδηγοί που είχε μόνο τυχαίοι δεν ήταν».

Ο Βασίλης Δήμας, τον μύησε στα πιο άγνωστα μονοπάτια του, μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια στις γειτονιές του Πειραιά, τα πρώτα του λαϊκά ακούσματα, τον Στέλιο Καζαντζίδη αλλά και τον Στράτο Διονυσίου αλλά και το πώς ξεκίνησε η διαδρομή του στο μουσικό στερέωμα. «Σε ηλικία 6-7 ετών είχα βρει ανάμεσα στα παιχνίδια μου ένα χαλασμένο μπουζούκι ενός θείου μου. Ξεκίνησα να παίζω αυτόματα. Μου άρεσε ο ήχος που έβγαζε και ενθουσιάστηκα. Όλη την ημέρα έπαιζα μπουζούκι. Ήμουν αυτοδίδακτος και στη συνέχεια, στο γυμνάσιο πήγα και στο ωδείο για να μάθω θεωρία. Μετά έμαθα να παίζω κιθάρα και πιάνο» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε ότι τα πρώτα του ολοκληρωμένα τραγούδια τα έγραψε στο λύκειο, με τα κορίτσια να αποτελούν πηγή έμπνευσής του! Με πατέρα όμως καθηγητή και για την ακρίβεια οικονομολόγο, δεν μπορούσε να γλιτώσει το διάβασμα. «Ανησύχησαν οι γονείς μου όταν είδαν ότι είμαι καλός στο μπουζούκι. Φοβήθηκαν τη νύχτα. Έτσι κι εγώ έπρεπε για να τους καθησυχάζω, να φέρνω και καλούς βαθμούς», εξήγησε για τους λόγους που τον ώθησαν να σπουδάσει μαθηματικός, ενώ τα βράδια συνέχιζε να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του στη μουσική και το τραγούδι. «Έπαιζα σε μαγαζιά και το πρωί πήγαινα στη σχολή».

Ξεδιπλώνοντας τη διαδρομή της ζωής του, που τον έφερε στο σημείο σήμερα να είναι ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της νέας γενιάς, ο Βασίλης Δήμας εξιστόρησε την εμπειρία του στο ταξίδι «ζωής» για τον ίδιο στην Αμερική. «Ήταν μια εποχή που έκανε περιοδεία στην Αμερική ο Νίκος Μακρόπουλος και με πήρε μαζί του να τραγουδήσω κι εγώ. Εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία και έκανα κι άλλα πράγματα εκεί. Είδα τον Αλ Πατσίνο που θαυμάζω από παιδί στο Μπρόντγουεϊ και μετά στο Λας Βέγκας είδα τη Σελίν Ντιόν. Ήταν αυθεντικοί. Είδα ότι όταν είσαι ο εαυτός σου, ο κόσμος θα σε αγαπήσει πραγματικά. Έπαιζε ακόμη και το μάτι του Πατσίνο πάνω στη σκηνή, ενώ η Σελίν είχε τέτοια ηρεμία που σε καθήλωνε. Πρόσεχα την παραμικρή λεπτομέρεια. Ακόμη κι από το κοινό διδάχθηκα. Πώς ακούει, πώς στέκεται απέναντι στον καλλιτέχνη. Γύρισα διαφορετικός από εκείνο το ταξίδι»!

Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες εμφανίσεις του στο «Posidonio» όπου κάθε Παρασκευή και Σάββατο κάνει τις καρδιές του κοινού του να «ραγίζουν», ο Βασίλης Δήμας μόλις κυκλοφόρησε από την Sonar Music/Heaven Music, με τίτλο «Θέλω να ρισκάρω» σε στίχους και μουσική δική του! Ακούστε το ολοκαίνουργιο τραγούδι του:

">http://