Βαθμολογία

«Δεν υπήρχε ποτέ πρόθεση μου να αποχωρήσω από την ΑΕΛ»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε για τον Ιβάν Σαββίδη και όσους τον ώθησαν στα πρόθυρα της απόφασης να εγκαταλείψει την ΑΕΛ και το ποδόσφαιρο. Παράλληλα παραδέχτηκε πως σκέφτηκε να φύγει από την ΑΕΛ, αλλά αποφάσισε να μην… κάνει τη χάρη σε όσους τον πολεμούν. Επίσης αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του δικαιολογώντας τις πολλές αλλαγές προπονητών και εκφράζοντας στον ΣΠΟΡ FM, την πρόθεση να μονιμοποιήσει τον Ηλία Φυντάνη. Αναλυτικά, ο Αλέξης Κούγιας: 

-Την πρόθεση που είχε εκφράσει να αποχωρήσει από την ΑΕΛ: 
«Δεν υπήρχε ποτέ στην ουσία. Το’ χα δηλώσει σε μια προσέγγιση των όσων συμβαίνουν γύρω από την παρουσία μου στο ποδόσφαιρο. Όταν βλέπεις ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες μεγάλων ΠΑΕ που δεν έχουν τίποτε άλλο στο μυαλό τους από το να σου κάνουν κακό, όπως ο Μελισσανίδης, με τους μπράβους του και δημοσιογράφους που επηρεάζει… Όταν βλέπεις ότι με την παντοδυναμία του διαδικτύου καταφέρνουν άνθρωποι που σε ξεφτιλίζουν με χυδαίο τρόπο με ανωνυμία… Λέγε-λέγε μένει κάτι. Βλέπεις ότι η συμμετοχή σου φέρνει αυτά τα αποτελέσματα και κανείς δεν έχει να πει ότι δεν είσαι αποτελεσματικός, ότι δεν σέβεσαι και δεν σε σέβονται και λες κάποια στιγμή ‘αξίζει τον κόπο;’. Είσαι καθημερινά σε ένα κοντράστ συναισθημάτων και συστήματος αξιών. Επειδή έχεις την αρρώστια να είσαι κοντά στην ομάδα σου να μπορεί ο καθένας να σε μηδενίζει; Σε αυτό το πλαίσιο παίρνεις μια απόφαση και λες ‘θα το πουλήσω’. Δεν πήρα μια ομάδα που ήταν χρεωμένη για να την καταστρέψω. Όλες μου οι ομάδες ήταν στο χείλος του γκρεμού, στα τάρταρα κι όταν τις άφησα ήταν κορυφαίοι σύλλογοι με προπονητικά κέντρα, με πλειάδα ποδοσφαιριστών και άλλα πολλά. Το ίδιο έγινε και με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Παναχαϊκή».

-Το πώς άλλαξε στάση και αποφάσισε να παραμείνει: 
«Βρίσκομαι απέναντι σε αδίστακτους ανθρώπους και λες ‘δεν το αντέχω’, αλλά από την άλλη πλευρά λες ‘δεν θα με διώξουν αυτά τα σκουπίδια’. Όποιοι κι αν είναι αυτοί. Ποιοι είναι αυτοί που από την Πετρούπολη με την ξυλόσομπα και με την σκάφη την ξύλινη έγινα αυτό που έγινα και θα με διώξουν; Έχουμε 5.000 διαρκείας, ποια είναι αυτά τα 200-300 άτομα που θα με διώξουν; Η προσωπικότητα του ανθρώπου δεν είναι μόνο τα πτυχία, οι επαγγελματικές επιτυχίες και τα χρήματα, αλλά και αυτό που θες να κάνεις στη ζωή. Δεν δέχομαι με τέτοια διαδρομή να μου επιβάλουν να φύγω από το ποδόσφαιρο».

-Τη διαμάχη με τον Ιβάν Σαββίδη: 
«Η αντιπαράθεση ήταν προσωπική με τον ποδοσφαιριστή (σ.σ. Ελ Καντουρί), όχι με τον Σαββίδη. Περισσότερο κόστος θα έχει ο κ. Σαββίδης που έκανε εχθρό εμένα. Δεν περιμένω να ενισχύσει την ομάδα μου, όπως έχει κάνει σε άλλες ομάδες με δανεικούς κι άλλους τρόπους. Η ΑΕΛ και ο ΠΑΟΚ ταυτίστηκαν σε πολλά ζητήματα τόσον καιρό. Η ΑΕΛ υποστήριξε τον Γραμμένο, υποστήριξε κι άλλες θέσεις που είχε ο ΠΑΟΚ. Ο κ. Σαββίδης έχει ανάγκη εμένα, όχι εγώ αυτόν. Κάποια στιγμή θα το καταλάβει και περιμένω να ζητήσει συγγνώμη».

-Το επεισόδιο με τον Ελ Καντουρί: 
«Είναι ένα παλιόπαιδο που ξεφτίλισε τον ΠΑΟΚ, επειδή τον αποδοκίμασαν για σκληρά μαρκαρίσματα, για τόσα λεπτά προκαλούσε και έβριζε μάνες. Αντί να τον ψέξει ο κ. Σαββίδης, βγαίνει και να λέει ότι εγώ αντέδρασα. Αντέδρασα όπως θα αντιδρούσα στη γειτονιά μου για θέματα που αφορούν την τιμή και την υπόληψή μου».

-Την εικόνα της ΑΕΛ και τις αλλαγές προπονητών: 
«Στα παιχνίδια με Ολυμπιακό, με ΑΕΚ και Πανιώνιο η εικόνα μας ήταν ομάδας ερασιτεχνικής, που χρησιμοποιεί ο αντίπαλος για προπόνηση. Χωρίς σύστημα, χωρίς τακτική… Γι’ αυτό και αλλάξαμε προπονητές. Η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Όταν έχεις παίκτες που έχουν πάρει τόσα νταμπλ στο εξωτερικό, αλλά και Έλληνες που έχουν ξεχωρίσει και όταν όλοι αυτοί είναι πληρωμένοι και τους παρέχονται τα πάντα, όταν έχεις όλες τις σύγχρονες ανέσεις στο προπονητικό κέντρο, νιώθεις απογοητευμένος. Συζήτησα με τους παίκτες και μου λένε ‘ο προπονητής δεν μας δίνει τίποτα’. Αλλάξαμε προπονητή και άφησε έξω τον Ζίζιτς που εξαφάνισε τον Πρίγιοβιτς, αφήνει έξω τον Ντέλετιτς, τον Λεοζίνιο και τον Περόνε, τι εικόνα θες να έχεις; Η εικόνα με τον Ατρόμητο ήταν ομάδας συγκροτημένης και αν δεν μέναμε με εννιά ίσως να κερδίζαμε. Μέσα σε όλα έχουμε τραυματίες. Αν είσαι άνθρωπος που γνωρίζει, παίρνεις σκληρές αποφάσεις».

-Το αν θα αναλάμβανε προπονητής ο ίδιος στην ΑΕΛ: 
«Δεν με ενδιαφέρει… Αν ήθελα να κάνω... Με τους προπονητές μου συζητώ. Πριν τον αγώνα ποτέ δεν τους λέω τι να κάνουν, αλλά μετά τον αγώνα θέλω να μου δικαιολογούν τις επιλογές τους και όταν δεν επαρκούν όσα μου λένε, έχουν πρόβλημα με μένα. Καμία δική μου ομάδα δεν υποβιβάστηκε με μένα ως ιδιοκτήτη ή ως παίκτη».

-Το αν θα παραμείνει προπονητής ο Φυντάνης: 
«Θέλω να μονιμοποιήσω τον Φυντάνη, γιατί τον γνωρίζω χρόνια. Τα ονόματα δεν φέρνουν κατ’ ανάγκη την ευτυχία. Προσπάθησα με ξένους, προσπάθησα με Έλληνες… Θα τον στηρίξω τον Φυντάνη. Έχουμε πάρει τρεις πόντους παραπάνω σε σχέση με την περασμένη σεζόν στα ίδια παιχνίδια. Τώρα έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Πλατανιά και είμαι σίγουρος πως η εικόνα μας θα είναι καλύτερη. Ήδη για το Δεκέμβριο έχουμε εντοπίσει με τον κ. Φυντάνη ότι υπάρχουν τέσσερις παίκτες στο ρόστερ μας που δεν ανταποκρίνονται και με τα χρήματα αυτά και κάποια άλλα θα τους αντικαταστήσουμε».