Βαθμολογία

Ο ξεχωριστός αγώνας του Άγγελου Αναστασιάδη

Η τιτάνια προσπάθεια του Αναστασιάδη να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία για το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της δωρεάς οργάνων.

Κανένας από τους σχεδόν οκτακόσιους επίσημους αγώνες που έχει δώσει ο Άγγελος Αναστασιάδης, είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής, δεν συγκρίνεται σε σημασία και σπουδαιότητα με αυτόν που δίνει τώρα. Έναν αγώνα εντελώς διαφορετικό, σε έναν εντελώς διαφορετικό στίβο και για έναν εντελώς διαφορετικό σκοπό. Έναν αγώνα για την ενημέρωση της κοινής γνώμης για το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της δωρεάς οργάνων, δηλαδή, της δωρεάς ζωής!

Αφορμή για την ξεχωριστή αυτή προσπάθεια του διακεκριμένου Έλληνα προπονητή αποτελεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια η σύζυγός του, Βιβή, με την καρδιά της. Η ίδια πρέπει να μπει σε διαδικασία μεταμόσχευσης, για να κερδίσει τη μάχη, και το γεγονός αυτό έχει ευαισθητοποιήσει τον Άγγελο Αναστασιάδη γενικότερα. Ζει το πρόβλημα εξ ιδίοις, οπότε καταλαβαίνει διαφορετικά τους συμπάσχοντες.

Σε τέτοιες στιγμές, η αλήθεια είναι ότι μόνο η οικογένεια μπορεί να σε στηρίξει. Και για τον Άγγελο, οικογένεια, με την ευρύτερη έννοια του όρου, είναι κατ’ αρχάς το ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρετεί πιστά κοντά μισό αιώνα τώρα, και κατ’ επέκταση ο αθλητισμός.

Το πρώτο, λοιπόν, που έκανε ήταν να έρθει σε επαφή με τον πλέον αρμόδιο φορέα του αθλήματος, δηλαδή την ΕΠΟ. Πρόσφατα είχε μια πρώτη συζήτηση με το νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον Βαγγέλη Γραμμένο, σχετικά με το πώς η ΕΠΟ μπορεί να στηρίξει μια τέτοιου είδους καμπάνια για την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών επί του θέματος.

Δεν έμεινε, όμως, μόνον εκεί. Ο Άγγελος Αναστασιάδης χτύπησε την πόρτα του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και σύντομα αναμένεται να μιλήσει και με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Έχει συζητήσει ήδη για το θέμα με τον Ιβάν Σαββίδη, έχει συζητήσει με τους Μίμη Δομάζο και Αντώνη Αντωνιάδη, έχει ενημερώσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη και το ίδιο προτίθεται να κάνει σε συνάντηση που θα ζητήσει με τους διοικούντες την ΠΑΕ Ολυμπιακός σχετικά με την προσπάθειά του να ανοίξει το ζήτημα στην ελληνική κοινωνία, μέσω σημαντικών δράσεων του ποδοσφαιρικού χώρου. Πόρτες κλειστές δεν βρήκε πουθενά μέχρι τώρα –κι αυτό λέει πολλά για τον δύσκολο κατά τα άλλα κόσμο του αθλήματος.

Στόχος του Άγγελου, πάντως, είναι να κινητοποιήσει γενικώς τους ανθρώπους του αθλητισμού. Έκκληση να στηρίξει το εγχείρημά του έχει απευθύνει ήδη στον κορυφαίο του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, το Νίκο Γκάλη, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά. Σκοπεύει να κάνει το ίδιο και σε άλλους μεγάλους της καλαθοσφαίρισης, όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Μπάνε Πρέλεβιτς. Ευελπιστεί ότι και το μπάσκετ θα στείλει το δικό του μήνυμα.