Βαθμολογία

Γιαννάκης: «Δεν έγινε κάτι, μια νίκη κάναμε»

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε ο Άρης με τη σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, πάντως, να διατηρεί χαμηλούς τόνους μετά το τέλος του αγώνα.

Ο τεχνικός των «κίτρινων» τόνισε ότι δεν έγινε και κάτι φοβερό, ενώ στάθηκε σε ορισμένα λάθη των παικτών του, που τα χαρακτήρισε αβίαστα. «Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι ήταν σε καλό επίπεδο, αλλά είχαμε θέληση, πάθος και συγκέντρωση. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε τα ατού του ΠΑΟΚ από το παιχνίδι με πίεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Νομίζω ότι τα καταφέραμε πολύ καλά, αν και στο τελευταίο δεκάλεπτο στην προσπάθειά μας να ελέγξουμε το παιχνίδι κάναμε εύκολα λάθη πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψουμε για να μην τα επαναλάβουμε. Θεωρώ όμως ότι εξέγξαμε τον ρυθμό και τον αγώνα. Κάναμε κάποια αβίαστα λάθη.

Δεν έγινε κάτι, μια νίκη κάναμε. Θα παίξουμε κι άλλα παιχνίδια με δυνατούς αντιπάλους. Είχαμε πολύ λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε. Ο ψηλός ήρθε χθες, ο άλλος γκαρντ πριν από λίγες ημέρες αλλά πιστεύω ότι αν έχουμε χρόνο η συνέχεια θα μας βοηθήσει και να σκεφτόμαστε το πώς θα γινόμαστε καλύτεροι και όχι απλά τη νίκη. Θέλουμε να αυξήσουμε τον χρόνο όπου θα είμαστε καλοί και να έχουμε πιο καθαρό μυαλό όταν δυσκολεύουν τα πράγματα. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Είναι μια καλή νίκη, αλλά τίποτε περισσότερο. Αυτό το παιχνίδι μάς έδειξε αδυναμίες», είπε αρχικά ο Γιαννάκης.

Ενώ για το πώς έζησε τη δική του επιστροφή σ' ένα γεμάτο γήπεδο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Νίκο Γκάλη λέγοντας σχετικά: «Είναι αλήθεια ότι είχαμε να κάνουμε μια δύσκολη προσπάθεια. Έχω όμως εμπιστοσύνη στα παιδιά και στον κόσμο που αγαπάει στα δύσκολα την ομάδα. Σήμερα όλοι είμαστε ικανοποιημένοι, κάποιοι ενθουσιασμένοι, αλλά θέλω να πω ότι κάναμε απλά μια νίκη. Βγάλαμε τον αντίπαλο από τον ρυθμό του.

Εμείς πρέπει να βελτιωθούμε σαν ομάδα, να μάθουμε τα παιδιά να παίζουν μαζί, έξυπνα και δυνατά. Ήταν μια πολύ ωραία βραδιά και χαίρομαι που την έζησα με την οικογένειά μου. Κάθε νίκη επί του ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερη όπως και το αντίστροφο, αλλά εμείς σκεφτόμαστε και δύο πράγματα ακόμη. Το παιδί που σήμερα επέστρεψε μετά από πολλούς μήνες σε κώμα αλλά και τον Νίκο Γκάλη που πήρε το δαχτυλίδι στο Hall of Fame, είτε μπορεί να είναι “παρών” είτε όχι».