Βαθμολογία

Το πανόραμα της 6ης αγωνιστικής της Super League

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (2/10) η 6η αγωνιστική της Super League με την αναμέτρηση ανάμεσα στη Λαμία και τον Πανιώνιο στην έδρα της ομάδας της Φθιώτιδας.

Μια αγωνιστική στην οποία η ΑΕΛ έδειξε χαρακτήρα απέναντι στον ΠΑΟΚ και απέσπασε έναν υπερπολύτιμο βαθμό στη μάχη της παραμονής απέναντι στον Δικέφαλο με τον Κρίσμαν να ισοφαρίζει δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση του ενενηνταλέπτου και να χαρίζει στους "βυσσινί" τον βαθμό.

Στην Τρίπολη έμελλε να σπάσει το αήττητο της ΑΕΚ με την Ένωση, με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της, να ηττάται 2-0 από τους Αρκάδες οι οποίοι είναι άλλη ομάδα με τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο τους. Ο Αστέρας με τη νίκη αυτή έφτασε τους έξι βαθμούς, ενώ η ομάδα του Χιμένεθ παραμένει μεν πρώτη, έχασε όμως την ευκαιρία να ξεφύγει από τους διώκτες της.

Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός συνέχισε την κακή εικόνα στο πρωτάθλημα και γνώρισε δεύτερι σερί ήττα αυτή τη φορά από τον Ατρόμητο με 0-1. Οι Πειραιώτες σε κακή μέρα έχασαν από την εκπληκτική αθηναϊκή ομάδα που παραμένει αήττητη και έχει δέκα βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός παραμένει στο -5 από την κορυφή που είναι αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ.

Με τον κόσμο να δίνει βροντερό παρών στο κάλεσμα για συσπείρωση ενόψει του αβέβαιου αύριο, ο Παναθηναϊκός νίκησε στη Λεωφόρο τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0. Ένα παιχνίδι που κρίθηκε νωρίς με το "τριφύλλι" να έχει αέρα δυο τερμάτων από το 13' καθαρίζοντας και την αναμέτρηση μιας και οι Γιαννιώτες δεν είχαν απάντηση στα γρήγορα τέρματα που δέχτηκαν.

Την ευκαιρία να ζήσει μια ιστορική στιγμή και να βρεθεί μόνος πρώτος στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχασε ο Πανιώνιος ο οποίος ηττήθηκε με 1-0 στη Λαμία από την τοπική ομάδα. Ο Ιστορικός με έντεκα βαθμούς παραμένει στο -2 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, ενώ η Λαμία με τη νίκη αυτή, η πρωτη στην ιστορία της στην έδρα της στην μεγάλη κατηγορία, έφτασε τους επτά βαθμούς.

Σαν σίφουνας πέρασε από τα Χανιά ο Παναιτωλικός ο οποίος νίκησε στα Περιβόλια τον Πλατανιά με 3-0 αναμέτρηση που η ομάδα του Χάβου καθάρισε από το ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ με 2-0. Με τη νίκη αυτή οι Αγρινίωτες έφτασαν τους οκτώ βαθμούς ισόβαθμοι με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Πλατανιάς παρέμεινε στους έξι βαθμούς, ισόβαθμος με ΠΑΣ, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης.

Την εντυπωσιακή του πορεία συνέχισε και ο Λεβαδειακός ο οποίος νίκησε στην έδρα του τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-1 παρότι έχανε μέχρι το 80' από την Ελαφρά Ταξιαρχία. Οι Βοιωτοί έφτασαν με το τρίποντο αυτό τους 10 βαθμούς, όσους έχει και ο Ατρόμητος, ενώ ο αθηναϊκός σύλλογος βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις δυο βαθμούς.

Τέλος εύκολη επικράτηση για την ομάδα της Ξάνθης μέσα στη Κέρκυρα με 2-0 με τους Ακρίτες να καθαρίζουν στην επανάληψη την αναμέτρηση σκοράροντας δις. Οι Ακρίτες ανέβηκαν βαθμολογικά έχοντας πλέον εννιά βαθμούς, ενώ η ομάδα του Ιονίου παρέμεινε στους πέντε βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 6ης αγωνιστικής:

Πλατανιάς - Παναιτωλικός 0-3

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0-1

Κέρκυρα - Ξάνθη 0-2

Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 2-1

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 2-0

Λαμία - Πανιώνιος 1-0

Βαθμολογία:

1. ΑΕΚ 13

2. ΠΑΟΚ 12

3. Πανιώνιος 11

4. Ατρόμητος 10

5. Λεβαδειακός 10

6. Ξάνθη 9

7. Ολυμπιακός 8

8. Παναιτωλικός 8

9. Λαμία 7

10. Παναθηναϊκός 6*

11. ΠΑΣ Γιάννινα 6

12. Πλατανιάς 6

13. Αστέρας Τρίπολης 6

14. Κέρκυρα 5

15. ΑΕΛ 3

16. Απόλλων Σμύρνης 2

* Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

7η αγωνιστική

Σάββατο 14 Οκτωβρίου

16:00 ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς

18:15 Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης

20:30 Πανιώνιος - Ολυμπιακός

Κυριακή 15 Οκτωβρίου

16:00 ΠΑΟΚ - Λαμία

18:15 Απόλλων Σμύρνης - Κέρκυρα

18:15 Παναιτωλικός - Λεβαδειακός

20:30 Ξάνθη - ΑΕΚ

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου

19:30 Παναθηναϊκός - ΑΕΛ