Βαθμολογία

Χαμηλό προφίλ στο Ρήγα που ανακοίνωσε Σούγκαρη

Σε κλίμα μετριοφροσύνης κι εγρήγορσης ενόψει της επόμενης δύσκολης δοκιμασίας μπήκε η επόμενη, βροχερή, μέρα του Ρήγα Φεραίου μετά το θρίαμβο της πρεμιέρας επί της Νίκης Βόλου (1-0) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ανακοίνωσαν τον Θοδωρή Σούγκαρη που θα αποτελέσει τον 24ο παίκτη του ρόστερ οι Κυανόλευκοι.

Ο Ρήγας Φεραίος σημείωσε χθες μία επιτυχία που θα μνημονεύεται στο μέλλον. Το άνοιγμα της αυλαίας στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής έφερε το καθολικό χειροκρότημα για το σύλλογο του Βελεστίνου που πέρασε από το Πανθεσσαλικό Στάδιο επικρατώντας ενός πολύ ιστορικού αντιπάλου.

Σίγουρα η διάθεση μετά την αναμέτρηση είχε χτυπήσει «κόκκινο» και δικαιολογημένα οι πανηγυρισμοί ήταν ενθουσιώδεις στο κυανόλευκο στρατόπεδο με τους παίκτες του Ρήγα να αποδεικνύουν πως και στην πέμπτη διαδοχική χρονιά του σωματείου στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους υποτιμήσει.

Αναμφίβολα, το πλάνο των Σπαθή – Αλεξίου δούλεψε στην εντέλεια κι έτσι το ξεκίνημα ήταν ιδανικό και γεμάτο ουσία καθώς τρεις πολύτιμοι βαθμοί στη σκληρή, όπως αναμένεται, μάχη για την παραμονή ήρθανε με το «καλημέρα». Εντούτοις ο διακόπτης γύρισε από σήμερα στον -ίσως πιο- δυνατό αντίπαλο που ακούει στο όνομα Βόλος ΝΠΣ και την επόμενη Κυριακή θα επισκεφτεί το Βελεστίνο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Με δύναμη από το χθεσινό αποτέλεσμα, αλλά διατηρώντας παράλληλα χαμηλό προφίλ, οι Βελεστινιώτες πραγματοποίησαν σήμερα την απογευματινή τους προπόνηση με απόντα το νεαρό Παπαγεωργίου που χθες πρόλαβε να αγωνιστεί ένα τέταρτο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι αφού τραυματίστηκε στο αριστερό του πόδι και σήμερα θα εξεταστεί προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Στο Ρήγα γνωρίζουν πως η δομή του ομίλου φέτος δεν επιτρέπει περιθώρια εφησυχασμού και πως κάθε αγώνας είναι τελικός στο δρόμο για τη σωτηρία. Με το αβαντάζ του Δημοτικού Σταδίου που παραδοσιακά προσφέρει μεγάλη στήριξη στους σημαντικούς αγώνες, οι Κυανόλευκοι θα έχουν τον ίδιο στόχο, βαθμό ή βαθμούς, στο ερχόμενο κοντράρισμα με το Βόλος ΝΠΣ που επικράτησε 5-0 στην πρεμιέρα του Αστέρα Ιτέας και αποτελεί μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η κλήρωση του πρωταθλήματος επιφύλαξε δύσκολα τεστ για το σύλλογο του Βελεστίνου που στη συνέχεια θα κληθεί να δώσει τρεις σερί γώνες μακριά από την έδρα του, σε Δίστομο, Πανθεσσαλικό με τον Ολυμπιακο Βόλου και -αφού μεσολαβήσει το ρεπό της 5ης αγωνιστικής- στον Αλμυρό.

Στο ίδιο σεμνό ύφος ήταν και οι δηλώσεις του «χρυσού» σκόρερ Αντώνη Τζοβάρα του οποίου αυτή τη φορά το υπέροχο γκολ με άπιαστο σουτ εκτός περιοχής αποδείχθηκε νικητήριο. Σε αντίθεση δηλαδή με τα περσινά τοπικά εκτός έδρας ντέρμπι με αντιπάλους Ολυμπιακό και Νίκη που ο υψηλόσωμος φορ από τα Καλά Νερά είχε ανοίξει το σκορ για το Ρήγα με την ομάδα του όμως να γνωρίζει την ήττα με ανατροπή (2-1).

Ο 23χρονος επιθετικός ήταν φειδωλός λέγοντας: «Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. ήταν ένα παιχνίδι πρεμιέρας και αυτές πάντα κρύβουν εκπλήξεις. Δεν έχει σημασία ποιος βάζει το γκολ. Κρατάμε τα «κεφάλια μέσα» και συνεχίζουμε για να πετύχει η ομάδα το στόχο της».

Στα θετικά στοιχεία της χθεσινής νίκης και το γεγονός πως οι νεαροί παίκτες της ομάδας που έχουν έλλειψη παραστάσεων σε αυτό το επίπεδο, όπως οι Χατζησταμάτης, Παπαγεωργίου, Τζέκα, πήρανε λίγο θάρρος διαπιστώνοντας πως μπορούν να «χτυπάνε» μεγάλες ομάδες ανεξαρτήτως γηπέδου.

Τέτοιος φέρελπις παίκτης είναι και ο Θοδωρής Σούγκαρης που ανακοινώθηκε κι επίσημα σήμερα από τον ΑΣ Ρήγας Φεραίου. Ο 18χρονος μέσος από τη Βέροια λαμβάνει μέρος στις προπονήσεις της ομάδας από την περασμένη εβδομάδα. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο φορούσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας στην Α1 της ΕΠΣ Ημαθίας και θα φοιτά στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Βόλο. Πριν την Αλεξάνδρεια βρέθηκε στο Μακροχώρι καθώς και στα τμήματα υποδομής της Βέροιας. Πλέον αποτελεί τον 24ο ποδοσφαιριστή του Ρήγα προσθέτοντας ακόμα μία λύση στο χώρο της μεσαίας γραμμής, μπορώντας να αγωνιστεί τόσο ως αμυντικός αλλά και ως κεντρικός χαφ.

Πηγή: mousikovagoni.com