Βαθμολογία

Φυντάνης: «Υπηρεσιακοί μόνο στην αστυνομία, εγώ είμαι προπονητής»

Στο πάθος των παικτών του στάθηκε ο Ηλίας Φυντάνης στο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής των «βυσσινί» δήλωσε πως η ομάδα του θα έπρεπε να πάρει και τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Παίξαμε σήμερα με μία από τις τρεις ομάδες που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Μία ομάδα που έχει ένα μπάτζετ που δεν συγκρίνεται με το δικό μας. Οι παίκτες μας σήμερα όμως τους είδανε κατάματα και αδικούμαστε από το σκορ γιατί θα έπρεπε να κερδίσουμε βάσει και την εικόνα του τελευταίου δεκάλεπτου.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν. Έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και όλη τη βδομάδα έδειξαν να πιστεύουν πως μπορούν να κερδίσουν ή να πάρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Αυτό το απέδειξαν και στο γήπεδο σήμερα.

Όλη τη βδομάδα προσπαθήσαμε να τονώσουμε τη ψυχολογία των παικτών. Όπως είδατε αλλάξαμε το τρόπο του παιχνιδιού μας. Κλείσαμε όλους τους διαδρόμους στους επικίνδυνους παίκτες του ΠΑΟΚ. Και στους επιθετικούς, αλλά και στους μέσους.

Δεχθήκαμε ένα γκολ από λάθος συνεννόηση στην άμυνα. Διαφορετικά δεν κινδύνεψε η ομάδα μας παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις. Απεναντίας στο κόντρα επίθεση που παίξαμε, που είδα πως τα παιδιά αφομοίωσαν αυτόν τον τρόπο πολύ γρήγορα και ήταν η μόνη λύση κόντρα στον ΠΑΟΚ τα πήγαμε καλά.

Στο τέλος ο βαθμός αυτός είναι τρίποντο και όχι ισοπαλία. Η συνέχεια θα είναι δύσκολη, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Εγώ θα δώσω το καλύτερό μου εαυτό σε όλα τα παιδιά. Και στη ψυχολογία και στο τρόπο παιχνιδιού, που θέλουμε να παίζουμε. Το χρονικό διάστημα τώρα ήταν μικρό. Βέβαια σε κάθε παιχνίδι η ομάδα θα έχει κι άλλο τρόπο, ανάλογα με τον αντίπαλο. Συγχαρητήρια και πάλι σε όλα τα παιδιά και στον υπέροχο κόσμο που ήταν στο γήπεδο και ήταν ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας μας, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο».

Για το τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο: «Όταν πήγαμε στα αποδυτήρια είπαμε πως δεν αλλάζουμε το σκεπτικό μας. Είπαμε πως θα συνεχίσουμε να πρεσάρουμε από τον ίδιο χώρο, κλείνοντας τους διαδρόμους  και κάνοντας επιθέσεις από τα άκρα με γρήγορες μεταβιβάσεις διαγώνιες και κάθετες. Κάτι που έγινε και βάλαμε το γκολ.

Μετά το 75′ με τις αλλαγές που έγιναν και ειδικά η πρώτη του Λεοζίνιο. Επειδή θέλω να λέω την αλήθεια ο παίκτης δεν βγήκε γιατί υστερούσε, αλλά για λόγους τακτικής. Θέλαμε να παίξουμε με δύο επιθετικούς και να πρεσάρουμε τους παίκτες του ΠΑΟΚ, να βγαίνουμε από τα άκρα και να γεμίσουμε την αντίπαλη περιοχή κάτι που το πετύχαμε. Στο τελευταίο πεντάλεπτο μαζί με τις καθυστερήσεις περάσαμε και τον Φάρκας στην κορυφή και παίζαμε με τρία σέντερ φορ και τρεις στην άμυνα».

Για την αλλαγή της εικόνας της ΑΕΛ σε σχέση με άλλα ματς: «Αυτό έπρεπε να το ρωτήσετε στους προηγούμενους και όχι σε μένα. Οι ίδιοι παίκτες είναι αλλά δεν παίζανε σε συγκεκριμένες θέσεις και με τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, ενώ δεν έπαιζαν και όλοι μαζί.

Δεν μπορείς να πηγαίνεις μέσα στον Παναθηναϊκό και να μην παίζουν παίκτες εγνωσμένης αξίας. Στο ματς με τον Πανιώνιο δεν μπορεί ο Λεοζίνιο με το όνομα αυτό να κάθεται στον πάγκο. Ο Λεοζίνιο σήμερα ήταν ο καλύτερος παίκτης, για μένα.

Για το ποια θα είναι η θέση του στην ομάδα: «Για υπηρεσιακούς ξέρω μόνο στην αστυνομία. Τον αξιωματικό υπηρεσίας. Εγώ είμαι προπονητής. Δεν θέλω να το συζητήσω αυτό. Αυτή η συζήτηση θα γίνει με τον πρόεδρο. Εγώ θα μιλήσω μόνο για αγωνιστικά».