Βαθμολογία

Μεγάλη νίκη για τον Ηρακλή Λάρισας, 2-0 τον Δωτιέα Αγιάς (PICS)

Μία σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΛ πέτυχε το Σάββατο (30/9) η ομάδα του Ηρακλή Λάρισας κερδίζοντας με σκορ 2-0 τον Δωτιέα Αγιάς.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Σε ένα παιχνίδι με αρκετό κόσμο στο γήπεδο, σε συννεφιασμένο τοπίο η αναμέτρηση ανάμεσα σε δυο ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο φετινό πρωτάθλημα.

Το συγκρότημα του Γιάννη Τσακμακίδη παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο κέρδισε δίκαια την ομάδα του Γιώργου Λιάπη. Ο Ηρακλής είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και έδειξε πως θα είναι μια ομάδα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτοματισμοί, πολλά τρεξίματα και διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο από τον Ηρακλή.

Από την άλλη ο Δωτιέας διαθέτει σίγουρα ένα ποιοτικό ρόστερ έχοντας παίκτες με μεγάλη εμπειρία, όμως στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν κατάφερε να βρει τον ρυθμό που θα ήθελε όπως και την αποτελεσματικότητα που δεν ήρθε ουσιαστικά μέχρι το τέλος.

Στο 12' από εκτέλεση φάουλ του Κοντοθανάση ο Παπαμάνος έκανε τη κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία, ενώ στο 29' ο Αποστόλου από τα δεξιά έκανε τη σέντρα με τον Ζαφειρίου να πιάνει την κεφαλιά και τον τερματοφύλακα του Δωτιέα να αποκρούει εξ επαφής.

Δυο λεπτά μετά το ημίωρο ο Πατσής από κοντά έκανε σουτ με την μπάλα να πηγαίνει απελπιστικά άουτ, ενώ στο 34' ο Γκιουρσάνης έκανε ωραία ντρίμπλα ανάμεσα σε δυο παίκτες και με σουτ έκανε το 1-0 για την ομάδα του, μια φάση που ξεκίνησε από μπαλιά του Αποστόλου. Μοναδική φάση από πλευράς Αγιάς στο 39' με το Τσατσαλίδη να κάνει σουτ από τα δεξιά και την μπάλα να πηγαίνει ψηλά άουτ.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 48’ ο Φορτομάρης που ήταν ο καλύτερος του αγώνα «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη με το πλασέ που έκανε από πολύ καλή ατομική προσπάθεια (2-0). Στο 61’ φάουλ του Τσιρογιάννη, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στο 89’ σέντρα – σουτ του Γκιουρσάνη με τα δάχτυλα έδιωξε ο κίπερ του Δωτιέα.

Διαιτησία: Φακής (Στάικος, Νατσιούλας).

Ηρακλής Λάρισας (Γιάννης Τσακμακίδης): Αναστασίου, Πατσής, Φορτομάρης, Παπαμάνος, Μόσχος, Μπάμης, Γιαννακόπουλος, Κοντοθανάσης, Γκιουρσάνης (90’ Ψωμολιάς), Ζαφειρίου (88’ Παπαγιαννούλης), Αποστόλου (84’ Φώτος).

Δωτιέας Αγιάς (Γιώργος Λιάπης): Κουτσιρίμπας, Ριζούλης, Γούτος Ν. (89’ Τσαγκαλάς), Τσακάλι, Γούτος Ε. (75’ Μπέτσιος), Ντελής (82’ Παπαδόπουλος), Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Χαλάτσης (46' Φλέγγας), Τσιρογιάννης, Υφαντής.