Βαθμολογία

Τέλος στην απάντληση καυσίμων από το «Αγ. Ζώνη ΙΙ»

Η διαδικασία απάντλησης των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο Aγία Ζώνη ΙΙ ολοκληρώθηκε και τυπικά. Συγκεκριμένα, στο πετρελαιοφόρο «Siros» έχουν ήδη φορτωθεί 1.002 κυβικά και επιπλέον 1.533 στο «Lassea», όπως γνωστοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (30/9). Εντός των επόμενων ωρών θα υπάρξει καθαρισμός στις δεξαμενές του περιβόητου πλοίου.

Κατόπιν, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει σύγκληση από τη γνωμοδοτική επιτροπή σχετικά με τα θέματα ναυαγίων, όπου λαμβάνουν μέρος εκπρόσωποι της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, της λιμενικής αρχής, του εμπορικού επιμελητηρίου και του οργανισμού λιμένα- προκειμένου να γνωμοδοτήσει εντός εύλογου χρονικού διαστήματος αν το βυθισμένο πλοίο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ».

Η τελευταία περίπτωση αξιολογείται ως κίνδυνος για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και το περιβάλλον, οπότε θα πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα. «Η κυβέρνηση δεν διαχωρίζει τις πληγείσες περιοχές ανάλογα με το στάτους τους. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τη Σαλαμίνα μόνη της. Θα είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε ότι το περιβάλλον θα παραδοθεί στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν το ναυάγιο», τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός τη δήμαρχο Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου Παπαθανασίου, με την οποία επιθεώρησαν τη διαδικασία απορρύπανσης στην ακτή, ενώ η εν λόγω εμφανίστηκε ικανοποιημένη για την πρόοδο των διεργασιών.