Πολύ μεγάλη νίκη πήρε η Πελασγιώτιδα στη μάχη που δίνει για την παραμονή στη Β' τοπική κατηγορία. Η ομάδα του κυρίου Τσουρτζουκλή επικράτησε με 3-1 στην έδρα της Αστραπής Νέας Πολιτείας, σε ένα ματς που είχε 3 κόκκινες, 1 δοκάρι και χαμένο πέναλτι για τους γηπεδούχους. Εκτός από όλα τα παραπάνω είχε και ανατροπή βέβαια αφού η ομάδα της Νέας Πολιτείας πήρε το προβάδισμα στο 34' με τον Σφέτσο Α.
Στο 40' η Αστραπή έμεινε με 10 παίχτες αφού ο Σφέτσος Κ, είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι ένα λεπτό πριν το 45λεπτό με τον Σαπουνά. Λίγο πριν την ανάπαυλα και η ομάδα της Πελασγιώτιδας συνέχισε με 10 αφού αποβλήθηκε ο Τσέλα με δεύτερη κίτρινη σε μια φάση που άναψε τα αίματα.
Στο 2ο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν με κοντινό σουτ του Χατζηθεοδώρου στο 49'. Από εκεί και πέρα η Αστραπή πήρε τα ηνία και έχασε ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Αρχικά, στο 65' ο Σαπουνάς έκανε το σουτ αλλά ο Κιος έδιωξε σε κόρνερ.
Πέντε λεπτά αργότερα ξανά ο τερματοφύλακας της Πελασγιώτιδας σταμάτησε τον Κολιοφούτη ενώ στο 74' ο Σαπουνάς για ακόμα μια φορά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια σε τετ α τετ. Κόντρα στη ροή του αγώνα οι Φιλοξενούμενοι έκαναν το 2-1 στο 75' με τον Κωστούλα, αφού ο Αποστόλου έκανε λάθος εκτίμηση.
Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 80, τα συνεχόμενα λάθη στην άμυνα των γηπεδούχων εκμεταλεύτηκε ο Μοϊσι που έκανε το 3-1 από κοντά. Η Αστραπή είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 86' αλλά ξανά ο Κιος απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Σφέτσος. Ο ίδιος παίχτης είδε την κόκκινη κάρτα 2 λεπτά μετά αφήνοντας την ομάδα της Νέας Πολιτείας με 9 παιχτες. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν ο τερματοφύλακας Βασίλης Κιος αλλά και ο αρχηγός της ομάδας, Αλέκος Λαζαρίδης.Μετά από αυτή τη νίκη η Πελασγιώτιδα μείωσε στον 1 βαθμό τη διαφορά από τους σημερινούς αντιπάλους αλλά πήρε και βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Αστραπή Ν. Πολιτείας: Αποστόλου, Παπαρας, Τασούλης, Τάτσιος, Παπαμάνος, Φαγιας, Σφέτσος Κ, Γαρουφαλιάς, Σαπουνάς, Σφέτσος Α, Κολιοφούτης.
Πελασγιώτιδα: Κιος, Τούρκου, Αποστόλου, Τέλιος, Κωστούλας, Τσέλα, Γελάλης, Σαλαβέρης, Χατζηθεοδώρου, Λαζαρίδης, Αγγελής.
Διαιτητική τριπλέτα: Γεωργίου, Ζάχος, Αγγελούλης.




Του Αλέξανδρου Νανούλη