Βαθμολογία

Το πανόραμα της 5ης αγωνιστικής της Super League

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (25/9) με την διεξαγωγή της αναμέτρησης Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης η 5η αγωνιστική της Super League.

Μια αγωνιστική στην οποία η ΑΕΛ συνέχισε την κακή της εικόνα με αποκορύφωμα την βαριά ήττα με 4-1 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη σε ένα απόγευμα που η λαρισινή ομάδα δεν εμφανίστηκε ποτέ στην Πλατεία. Αποκορύφωμα η ήττα και η απομάκρυνση του Ματάισεν μόλις έντεκα μέρες αφότου είχε αναλάβει τον πάγκο της ΑΕΛ.

Την ανατροπή του αιώνα πέτυχε η ΑΕΚ στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ σε παιχνίδι στο οποίο οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 0-2, όμως στο φινάλε έφυγαν χωρίς βαθμολογική συγκομιδή από την Καλογρέζα με αποτέλεσμα να βρεθούν στο -5 από την Ένωση που με 13 βαθμούς βρίσκεται στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ με τον συνήθη ύποπτο Πρίγιοβιτς έφτασε δύσκολα στη νίκη με 1-0 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και παραμένει σε απόσταση βολής από την ΑΕΚ, ισόβαθμός στην δεύτερη θέση με τον Πανιώνιο με 11 βαθμούς. Αυτή ήταν και η πρώτη φετινή ήττα για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη που παρέμεινε στους 6 βαθμούς.

Συνεχίζεται η κατρακύλα στον Παναθηναϊκό ο οποίος εν μέσω των εξελίξεων σχετικά με το αύριο του συλλόγου γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Μάλιστα το 2-0 μοιάζει φτωχό για την ομάδα του Μάκη Χάβου με τον Βλαχοδήμο να σώζει το "τριφύλλι" από μεγαλύτερο σκορ.

Σημαντική εκτός έδρας νίκη για τον Πλατανιά που νίκησε στη Ριζούπολη με 1-0 με την ομάδα του Παράσχου να ανεβαίνει βαθμολογικά έχοντας πλέον 6 βαθμούς. Η νίκη αυτή ήταν η πρώτη για τους Κρητικούς, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης με μόλις 2 βαθμούς παραμένει ουραγός μαζί με την ΑΕΛ που επίσης έχει 2.

Πρώτη νίκη μετά από τέσσερις σερί ισοπαλίες και για τον Ατρόμητο που νίκησε εύκολα την Λαμία με 3-0 στο Περιστέρι. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι είχε καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο με τα τρία τέρματα που σημείωσε απέναντι στους Λαμιώτες που δεν εμφανίστηκαν ποτέ στην Αθήνα.

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν στην Κέρκυρα η τοπική ομάδα και ο Λεβαδειακός μετά το μεταξύ τους 1-1, με τους Βοιωτούς να προηγούνται και τους Φαίακες να σώζουν τον βαθμό. Βέβαια η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη θα μπορούσε να είχε επικρατήσει καθώς έχασε πέναλτι με τον Επστάιν και ενώ το σκορ ήταν 1-1.

Τέλος ισόπαλη χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση που έριξε την αυλαία, ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Αστέρα Τρίπολης στα Πηγάδια. Κακό παιχνίδι από Ακρίτες και Πελοποννήσιους που έδειξαν να συμβιβάζονται με τον έναν βαθμό έκαστος όπερ και εγένετο με το τελικό 0-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 5ης αγωνιστικής της Super League:

Απόλλων Σμύρνης - Πλατανιάς 0-1

Ατρόμητος - Λαμία 3-0

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 2-0

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Πανιώνιος - ΑΕΛ 4-1

Κέρκυρα - Λεβαδειακός 1-1

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 3-2

Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 0-0

Βαθμολογία:

1. ΑΕΚ 13

2. Πανιώνιος 11

3. ΠΑΟΚ 11

4. Ολυμπιακός 8

5. Ατρόμητος 7

6. Λεβαδειακός 7

7. Ξάνθη 6

8. ΠΑΣ Γιάννινα 6

9. Πλατανιάς 6

10. Παναιτωλικός 5

11. Κέρκυρα 5

12. Λαμία 4

13. Παναθηναϊκός 3*

14. Αστέρας Τρίπολης 3

15. Απόλλων Σμύρνης 2

16. ΑΕΛ 2

* Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

6η αγωνιστική

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

16:00 Πλατανιάς - Παναιτωλικός

18:15 Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα

20:30 ΑΕΛ - ΠΑΟΚ

Κυριακή 1 Οκτωβρίου

16:00 Ολυμπιακός - Ατρόμητος

18:15 Κέρκυρα - Ξάνθη

18:15 Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης

20:30 Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

19:30 Λαμία - Πανιώνιος