Βαθμολογία

Δέκα χρόνια πριν.... (video)

Πέρασε κιόλας μια δεκαετία αλλά ποιος μπορεί να ξεχάσει τα όσα συνέβησαν στις 20 Σεπτεμβρίου του 2007 στον Βόλο και το Πανθεσσαλικό στάδιο.

Η κυπελλούχος ΑΕΛ ετοιμαζόταν για ένα ιστορικό από κάθε άποψη παιχνίδι κόντρα στη Μπλάκμπερν για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Αντίπαλος όπως είπαμε η πολύ δυνατή Μπλάκμπερν του Παραγουανού αστέρα Ρόκε Σάντα Κρουζ και η οποία ήταν το μεγάλο φαβορί πριν.

Πριν, γιατί στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νέας Ιωνίας μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Η ΑΕΛ. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, «έτρωγε» σίδερα την ημέρα εκείνη και έφτανε σε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο, ...μόνο με 2-0. Και λέμε μόνο γιατί οι Άγγλοι γλίτωσαν από τουλάχιστον δυο γκολ ακόμα από την σεληνιασμένη ομάδα της ΑΕΛ.

Με την συμπλήρωση των 33 λεπτών το Πανθεσσαλικό πήρε «φωτιά». Ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο με ένα ασύλληπτο σουτ έστελνε την μπάλα στα δίχτυα του Φρίντελ και τους οπαδούς της ΑΕΛ στα ουράνια να παραλληρούν για το τέρμα αυτό. Πριν καλά καλά συνέλθουν οι Βρετανοί από το 1-0, ήρθε το 2-0 όταν σε λάθος στο χώρο του κέντρου ο Αλεξάνδρου έκλεψε τη μπάλα, σούταρε για να νικηθεί από τον Φρίντελ, ο Μπακαγιόκο έγινε αποδέκτης της μπάλας αλλά το σουτ του κόντραρε με την μπάλα να πηγαίνει στον Κλέιτον που από πλάγια δεξιά με τρομερό σουτ έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα της Μπλάκμπερν.

Οι Λαρισαίοι ήταν στα ουράνια, η ΑΕΛ είχε ένα φοβερό σκορ στα χέρια της με τον Δώνη να κερδίζει κατά κράτος τη μάχη του πάγκου από τον συνάδελφο του Μαρκ Χιουζ. Η ψυχραιμία όλων ήταν εμφανής για να προφυλαχθεί το πολύ σημαντικό για την ρεβάνς «0» στα μετόπισθεν. Η ΑΕΛ όμως δεν κινδυνεύει καθόλου και αντίθετα χάνει ευκαρίες για το 3 ή και το 4-0 με τους Κυριακίδη και Κλέιτον. Ειδικά η ευκαιρία του Βραζιλιάνου ήταν ανεπανάληπτη.

Το τελικό 2-0 φέρνει τους πάντες να είναι χαρούμενους και τον κόσμο να φωνάζει από τις κερκίδες «ΑΕΛ μπορείς, μπορείς να προκριθείς» δίνοντας κουράγιο και δύναμη στους παίκτες για την δύσκολη ρεβάνς στο «Ίγουντ Παρκ».

">http://

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Φέρστερ, Γκαλίτσιος, Κατσιαρός, Κυριακίδης, Σαρμιέντο, Αλεξάνδρου (76 Γκίκας), Φωτάκης, Κλέιτον (84 Καλαντζής), Μπακαγιόκο (90+ Βενέτης).

Μπλάκμπερν (Μαρκ Χιουζ): Φρίντελ, Όιερ, Γουόρνοκ, Νέλσεν (57 Κιζανισβίλι), Έμερτον, Νταν, Σάβατζ, Μπέντλεϊ, Πέντερσεν (62 Ντερμπισάιρ), Σάντα Κρουζ, ΜακΚάρθι (79 Τουγκάι).

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ