Βαθμολογία

Πετράκης: «Τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής»

Έναν ακόμη βαθμό προσέθεσε στη συγκομιδή του ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Πανιώνιο το βράδυ της Δευτέρας (18/9). Ο Γιάννης Πετράκης τόνισε ότι ήθελε τη νίκη, αλλά το θετικό είναι ότι η ομάδα του δεν έχασε.

Ο Κρητικός τεχνικός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του, ενώ προσέθεσε πως θα υπάρχουν διαφορές στην ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς της Πέμπτης (21/9) για το Κύπελλο. Αναλυτικά:

«Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε σήμερα, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Στο α’ ημίχρονο απέναντι σε μια καλά οργανωμένη ομάδα κάναμε καλές προϋποθέσεις και ευκαιρίες για γκολ, αυτό είναι πολύ σημαντικό, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να σκοράρουμε.

Στην πρώτη φάση στο β’ ημίχρονο ο αντίπαλος πέτυχε γκολ, κι αυτό του δημιουργεί κι ένα ψυχολογικό αβαντάζ. Εν μέρει το γυρίσαμε το ματς. Δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες στο β’ ημίχρονο. Αν είχαμε περισσότερη ωριμότητα στο β’, θα μπορούσαμε να γυρίσουμε ολοκληρωτικά το παιχνίδι. Είναι όμως θετικό ότι δεν χάσαμε το ματς απέναντι σε μια ομάδα με ποιότητα.

Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά, γιατί έκαναν κατάθεση ψυχής. Να το κρατήσουμε αυτό ως στοιχείο, να είναι οδηγός μας και να έχουμε ποιότητα για να έχουμε και καλή συνέχεια».

Για το αν θα έχει διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα του αγώνα κυπέλλου της Πέμπτης: «Θα έχουμε διαφοροποιήσεις. Με ξέρετε τόσα χρόνια, ότι είναι πάγια τακτική να χρησιμοποιώ παιδιά που δεν έχουν χρόνο στο πρωτάθλημα. Κανείς δεν είναι τυχαία στην ομάδα, έχουμε εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά».

Για το αν οι συνθήκες του παιχνιδιού του επέτρεπαν να ρισκάρει νωρίτερα ένα πιο επιθετικό σχήμα με Σολτάνι και Μανθάτη: «Ξέρετε ότι την επιλογή στις αλλαγές τις καθορίζει το ματς. Δεν τις κάνω για το θεαθήναι. Τη στάση μου την καθορίζει η ροή του παιχνιδιού».

Για το αν οι τελευταίες προσθήκες παικτών που έγιναν θα τον οδηγήσουν σε διαφοροποίηση του συστήματος: «Δεν υπάρχει δόγμα ότι θα παίζουμε 3-5-2 πάντα. Η πράξη θα μας δείξει τι πρέπει να κάνουμε».