Βαθμολογία

Ο Χιμένεθ παραδέχθηκε ότι δεν ήταν πέναλτι

Δεν είναι σύνηθες να βλέπεις έναν προπονητή να παραδέχεται πως η ομάδα του ευνοήθηκε, αλλά ο Μανόλο Χιμένεθ δεν είχε πρόβλημα να το κάνει το βράδυ της Κυριακής (17/9) μετά τη νίκη της ΑΕΚ με ανύπαρκτο πέναλτι κόντρα στη Λαμία. Ο Ισπανός τεχνικός είπε στη συνέντευξη Τύπου πως ο διαιτητής δεν είχε πρόθεση, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε πως προηγουμένως δεν είχε δοθεί πέναλτι στην ομάδα του εννοώντας τη φάση του Αϊτνάρεβιτς στην οποία πάντως δεν υπήρχε κάτι. Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι τόνισε: «Ήταν ένα ματς δύσκολο λόγω του πως στήθηκε η Λαμία. Όσο τα λεπτά περνούσαν και η κούραση συσσωρευόταν, αυτό δεν ήταν υπέρ μας. Αυτό που περισσότερο μου άρεσε, ήταν πως δεν τα παράτησε ποτέ η ομάδα, να ψάχνει για τη νίκη. Να συγχαρώ τη Λαμία, διότι μας το έκανε δύσκολο. Μιλήσαμε κατά την διάρκεια της ανάπαυλας και ξέραμε πως έπρεπε να αλλάξουμε πράγματα. Ζήτησα να βγάλουν φιλοδοξία και την έβγαλαν. Θα μπορούσαμε να μην είχαμε κερδίσει, αλλά πάλι θα ήμουν ικανοποιημένος, διότι προσπαθήσαμε».

Για το πέναλτι είπε: «Αυτό που είπα με τον Λιβάγια, ήταν για το πόσο καλά δούλεψε όταν μπήκε. Φαίνεται πως μπορεί να μην ήταν πέναλτι. Πιστεύω δεν υπήρχε προδιάθεση από τον διαιτητή να κάνει λάθος. Όπως πέντε λεπτά πριν, υπήρχε ένα ξεκάθαρο πέναλτι και δεν το έδωσε. Το σίγουρο είναι πως κάποιοι θα ψάξουν δικαιολογίες, κυρίως όσοι δεν έχουν δει πόσο σκληρά δούλεψε η ΑΕΚ».