Βαθμολογία

Λαμία – ΑΕΚ 0-1

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη απ' τη μαχητική και -τυπικά γηπεδούχο στο Περιστέρι- Λαμία, έχασε αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τελικά "χρειάστηκε" ένα πέναλτι-"φάντασμα" σε πέσιμο εκτός περιοχής του Λιβάγια στο 80' για να νικήσει 1-0 και να μείνει μόνη πρώτη.

H AEK είχε τη δυνατότητα, με νίκη στο Περιστέρι απέναντι στη Λαμία, να μείνει μόνη-πρώτη στη βαθμολογία, εκμεταλλευόμενη την γκέλα του Ολυμπιακό κόντρα στον Αστέρα, αλλά και το γεγονός πως ο Πανιώνιος αγωνίζεται τη Δευτέρα (18/09, 19:00) με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες.

Οι "κιτρινόμαυροι" ήταν ανώτεροι απ' τη μαχητική και -τυπικά γηπεδούχο στο Περιστέρι- Λαμία, έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τελικά "χρειάστηκε" ένα πέναλτι-"φάντασμα" σε πέσιμο εκτός περιοχής του Μάρκο Λιβάγια στο 80' για να νικήσουν με 1-0 και να μείνουν μόνοι πρώτοι.

Ο Μπάμπης Τεννές έμεινε πιστός στη... ρήση "ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει", παρατάσσοντας την ίδια ενδεκάδα με το νικηφόρο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Νίκος Παπαδόπουλος κάθισε κάτω απ' τα γκολπόστ, οι Ασίγκμπα, Κουκόλης, Αναστασιάδης και Παντελιάδης ήταν η τετράδα της άμυνας, οι Όμο και Μπλάζιτς ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Ακόστα, Βασιλαντωνόπουλος και Πίτι τοποθετήθηκαν πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο, Βάντερσον.

Στον αντίποδα, ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε κι αυτός ως σύστημα το 4-2-3-1, δίνοντας φανέλα βασικού για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στον Σέρχιο Αραούχο. Παράλληλα, ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς αντικατέστησε τον τραυματία Αντρέ Σιμόες στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Τάσος Μπακασέτας επιλέχθηκε αντί του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου για λόγους ξεκούρασης. Ο Πέτρος Μάνταλος είχε το ρόλο του επιτελικού μέσου, πίσω απ' τον Αραούχο, με τους Κλωναρίδη και Μπακασέτα να κινούνται στα "φτερά" της επίθεσης.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Ν. Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης, Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον, Πίτι (84' Λινάρδος).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Τσόσιτς, Βράνιες, Λόπες (46' Γκάλο), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Μπακασέτας (72' Χριστοδουλόπουλος), Κλωναρίδης (65' Λιβάγια), Αραούχο.

Γκολ:  81' πεν. Χριστοδουλόπουλος.