Βαθμολογία

Ματάισεν: «Δύσκολος, αλλά σημαντικός πόντος»

Μπορεί να μην ήταν νικηφόρο το ντεμπούτο του Τζάκι Ματάισεν στον πάγκο της ΑΕΛ, ωστόσο ο Βέλγος τεχνικός χαρακτήρισε δύσκολο, αλλά σημαντικό τον βαθμό των «βυσσινί» απέναντι στον Ατρόμητο.

Ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ δεν θέλησε να κρυφτεί πίσω από τις δικαιολογίες της ζέστης και του κακού αγωνιστικού χώρου, αναφέρθηκε στο πάθος των παικτών, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ σε ερώτηση για το αν έκανε εκείνος την επιλογή της αρχικής ενδεκάδας τόνισε ότι η ευθύνη ήταν δική του, καθότι πρώτος προπονητής, ωστόσο έλαβε τις απαραίτητες πληροφορίες από το υπόλοιπο τιμ της ομάδας.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του προπονητή της ΑΕΛ:

«Ένα περίεργο παιχνίδι, όχι εύκολο ενάντια σε μια ομάδα πολύ καλά οργανωμένη με μερικούς πολύ καλούς παίκτες, σίγουρα η πολύ ζέστη και ο κακός αγωνιστικός χώρος μας επηρέασαν ωστόσο αυτά είναι δικαιολογίες και εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Δεν είδα καθόλου συνδυασμό ποδοσφαίρου και ταχύτητας στο πρώτο ημίχρονο και έτσι προσπαθήσαμε στην επανάληψη να αλλάξουμε πράγματα και ήμασταν πιο καλοί. Το πάθος των παικτών ήταν μεγάλο σε σημείο πολλές φορές να ξεχνούν ότι το ποδόσφαιρο διαρκεί 90 λεπτά, αλλά ηταν σημαντικό που έβγαλαν πάθος. Παίζουμε όλοι σαν ομάδα και παρότι είχαμε την άσχημη στιγμή με τον τραυματισμό του Γκόλια να πάρουμε έναν δύσκολο πόντο, αλλά πολύ σημαντικό για τη συνέχεια πόντο».

Σε ερώτηση για την ευθύνη της αρχικής ενδεκάδας δεδομένου ότι είχε ελάχιστες μέρες στην ομάδα είπε:

«Πάντα είναι ευθύνη όλων για την απόφαση, αλλά πάντα η ευθύνη πάει στον πρώτο προπονητή. Επειδή όμως είχα λίγες μέρες στην ομάδα πήρα τις πληροφορίες από το υπόλοιπο τιμ και για να λέμε και την αλήθεια ήταν αδύνατον να μπορώ να βρω τις καλύτερες λύσεις. Τις επόμενες δέκα ημέρες στη προπόνηση θα ψάξω να βρω τις κατάλληλες λύσεις για να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο από σήμερα».

Σε ερώτηση για τις λύσεις που ανέφερε στη προηγούμενη ερώτηση απάντησε:

«Προσπαθώ κάθε στιγμή να βρω τα προβλήματα, κάθε στιγμή να βρίσκω τις λύσεις σε αυτά, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Το πιο σημαντικό είναι αυτό που νοιώθω και αισθάνομαι ότι δηλαδή οι παίκτες είναι έτοιμοι να βρούμε μαζί αυτές τις λύσεις και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα της ομάδας».