Βαθμολογία

Ισοπαλία και προβληματισμός στην ΑΕΛ

Ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η σημερινή (17/9) αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Ατρόμητο στο AEL FC ARENA για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Οι «βυσσινί» στο ντεμπούτο του Τζάκι Ματάισεν στον πάγκο τους δεν μπόρεσαν να πάρουν την πρώτη τους φετινή νίκη μένοντας στην ισοπαλία απέναντι στην αθηναϊκή ομάδα η οποία με το αποτέλεσμα αυτό παρέμεινε αήττητη, έχοντας μόνο ισοπαλίες. Από την άλλη η ΑΕΛ έφτασε στον δεύτερο βαθμό της, ωστόσο πλέον βρίσκεται στην τελευταία θέση, ισόβαθμη του Αστέρα Τρίπολης καθώς νωρίτερα στη Λεωφόρο ο ουραγός μέχρι σήμερα Παναθηναϊκός νίκησε τον Απόλλωνα και προσπέρασε Λαρισαίους και Αρκάδες.

Αγωνιστικά στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά χάνοντας ευκαιρίες στα πρώτα επτά λεπτά, με την συνέχεια να μην είναι τόσο καλή καθώς το παιχνίδι ήταν κακό με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της αθηναϊκής ομάδας. Παρόλα αυτά η ΑΕΛ θα μπορούσε να είχε σκοράρει στην ευκαιρία του Ρέντζα όπως και ο Ατρόμητος στην ευκαιρία του Ντιγκινί στις καθυστερήσεις.

Στην επανάληψη ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζάκι Ματάισεν έριξε στη μάχη τον Σάντι Κρίσμαν ο οποίος με το «καλησπέρα» έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως η συνέχεια ήταν δυσανάλογη για τους «βυσσινί» που ατύχησαν και στη φάση του 78’ και την αποχώρηση του Γκόλια και ενώ είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές της λαρισινής ομάδας.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στην ΑΕΛ όταν μόλις στο 3' ο Λεοζίνιο έκανε το σουτ με τον Γιαννιώτη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια, με τον Ατρόμητο να απαντά με δυο ευκαιρίες. Αρχικά στο 6' με τον Γιαννούλη να κάνει το πλασέ, αλλά την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα όταν ο Μανούσος έκανε το σουτ με τον Μπόζοβιτς να αποκρούει ασταθώς και στη συνέχεια ο Ντιγκινί απέτυχε να σκοράρει.

Η συνέχεια δεν ήταν στο ίδιο μοτίβο για τις δυο ομάδες με το παιχνίδι να είναι κακό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ρέφερι Μάνταλος έδειξε μέσα σε τέσσερα λεπτά τρεις κίτρινες στους φιλοξενούμενος, Ντιγκινί (11’), Μάντσον (14’), Κιβρακίδης (15’). Η επόμενη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στην ΑΕΛ και ήταν στο 27’ με το εξαιρετικό σουτ του Ρέντζα έξω από την περιοχή να αποκρούεται από τον Γιαννιώτη και τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ έχοντας και συνεχόμενα κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ στο πρώτο μέρος, ενώ ο Ατρόμητος έχασε μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις για το 0-1 όταν ο Ουάρντα γύρισε την μπάλα στον Ντιγκινί, αυτός πλάσαρε τον Μπόζοβιτς, όμως σωτήρια ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας έδιωξε το κίνδυνο.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα και με την είσοδο του Κρίσμαν έγινε πιο απειλητική χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 1-0 όταν ο Κροάτης φορ βγήκε τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη ο οποίος όμως αρνήθηκε το γκολ στον παίκτη των «βυσσινί». Εν συνεχεία οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 65’ με το σουτ του Ουάρντα να περνά λίγο δίπλα από το δοκάρι του Μπόζοβιτς, ενώ στο 72’ οι «βυσσινί» ζήτησαν πέναλτι όταν ο Μανούσος μάρκαρε τον Φατιόν, όμως σωστά ο Μάνταλος έδειξε «παίζετε».

Ο Βέλγος προπονητής της ΑΕΛ έριξε στη μάχη τους Ναβάρο και Περόνε ενώ ο συνάδελφος του, του Ατρόμητου προχώρησε και εκείνος σε διπλή αλλαγή με τους Βασιλακάκη και Ντάουντα να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΛ ατύχησε στο 78’ όταν ο Γκόλιας παρά τις προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου της ΑΕΛ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα τραυματισμού και οι «βυσσινί» συνέχισαν με δέκα παίκτες καθώς είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές.

Με την συμπλήρωση των 85 λεπτών ο Ατρόμητος είχε οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά του Ρισβάνη, με την μπάλα να σκάει στο έδαφος και καθαρά εντός εστίας με τον Μάνταλο να κάνει λάθος και να μην μετρά το κανονικό γκολ του Ατρόμητου. Μια φάση στην οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι και είχαν δίκιο.

Το 0-0 δεν άλλαξε στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων με τον προβληματισμό να παραμένει στις τάξεις της ΑΕΛ η οποία θα πρέπει να σηκώσει κεφάλι καθώς ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια, αρχικά την Τετάρτη (20/9) με τον Παναθηναϊκό στην πρωτεύουσα για το κύπελλο και εν συνεχεία, επίσης στην Αθήνα, η δύσκολη αναμέτρηση με τον Πανιώνιο.

Διαιτησία: Μάνταλος (Καραβασίλης, Πάτρας)

ΑΕΛ (Τζάκι Ματάισεν): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γουάλλας, Γκόλιας, Φάρκας, Φατιόν, Λαγός, Λεοζίνιο (74’ Ναβάρο), Ντέλετιτς, Μπάμπιτς (46’ Κρίσμαν), Ναζλίδης (74’ Περόνε).

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Γιαννούλης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Μάντσον, Ουμπίδες, Μπουσούλατζιτς (75’ Βασιλακάκης), Ουάρντα, Μανούσος (75’ Ντάουντα), Ντιγκινί.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ