Βαθμολογία

Ράσταβατς: «Πρόβλημα με τις κλειστές άμυνες»

Την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε το Σάββατο (16/9), μετά το 1-0 στην έδρα του Λεβαδειακού. Ο Μίλαν Ράσταβας δήλωσε πως η ομάδα του κατάφερε να αντιδράσει μετά το γκολ που δέχθηκε ωστόσο εμφανίστηκε ξανά πρόβλημα στη δημιουργία επιθέσεων απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέρβου προπονητή: «Ήταν ένα ιδιαίτερο ματς, δεχθήκαμε γκολ από την αρχή του παιχνιδιού και μετά έπρεπε να αντιδράσουμε. Αντιδράσαμε, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την κατοχή, να παίξουμε από τα άκρα και να κάνουμε κάποιες επιθέσεις. Κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα δεν ήταν υπομονετική.

Ο Λεβαδειακός είναι μια ψηλή και δυνατή ομάδα που ξέρει να αμύνεται κι αυτό ήταν πιο δύσκολο για εμάς. Το γρήγορο γκολ βοήθησε πολύ τον Λεβαδειακό να παίξει το δικό του ματς και να μην φθάνει στο σημείο να κάνει τόσες πολλές επιθέσεις.

Αυτή η διανομή στις πάσες δεν ήταν αρκετή για εμάς και δεν δημιουργήσαμε προβλήματα στις επιθέσεις του Λεβαδειακού. Έχουμε κάποιο πρόβλημα να δημιουργούμε επιθέσεις σε κλειστές άμυνες. Έχουμε μιλήσει για το πώς θα διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα κι αυτό έχει να κάνει με το πώς θα κινούμαστε μεταξύ των γραμμών και πίσω από την πλάτη της άμυνας.

Έχουμε νέους παίκτες στην ομάδα, χρειαζόμαστε χρόνο για να συνεργαστούμε. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε μια εξέλιξη σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Η δική μας απόδοση είναι καλύτερη όταν έχουμε ελεύθερο χώρο κι όταν δεν έχουμε τόσους πολλούς παίκτες σε μικρό χώρο. Σίγουρα αυτό είναι το πρόβλημα κι άλλων ομάδων, όχι μόνο της Ξάνθης. Το είδατε και στα ματς με τον ΠΑΟΚ και με τον Παναθηναϊκό, ότι ήταν δύσκολα. Σέβομαι τον τρόπο παιχνιδιού του Λεβαδειακού».