Βαθμολογία

Ενδιαφέρον σε Λάρισα και Ιωάννινα

Συνεχίζεται το τριήμερο 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου το πρωτάθλημα της Super League με την διεξαγωγή των αναμετρήσεων της 4ης αγωνιστικής.

Μια αγωνιστική στην οποία η ΑΕΛ, με νέο προπονητή στο πάγκο της, τον Βέλγο Τζάκι Ματάισεν υποδέχεται τον Ατρόμητο στο AEL FC ARENA την Κυριακή (17/9) στις 18:15 με μοναδικό και αποκλειστικό σκοπό την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα που θα την ξεκολλήσει από τον 1 βαθμό που έχει αυτή τη στιγμή. Από την άλλη ο Ατρόμητος είναι μέχρι στιγμής αήττητος έχοντας ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς και σίγουρα θέλει να παραμείνει αήττητος και στον θεσσαλικό κάμπο.

Ενδιαφέρον την αγωνιστική αυτή παρουσιάζει και η αναμέτρηση στην Ήπειρο την Δευτέρα (18/9) στις 19:00 με τον ΠΑΣ Γιάννινα να υποδέχεται τον Πανιώνιο. Αναμέτρηση η οποία πάντα κρύβει συγκινήσεις για τις δυο ομάδες οι οποίες έχουν ξεκινήσει ιδανικά το πρωτάθλημα, είναι αήττητες, με τους Αθηναίους να έχουν 7 βαθμούς και τον "Άγιαξ" της Ηπείρου να έχει 5, σε μια χρονιά που στόχος και των δυο είναι μια θέση στην πρώτη πεντάδα και η έξοδος στην Ευρώπη.

Ισόβαθμος με τους "κυανέρυθρους" στην κορυφή είναι και ο Ολυμπιακός με τους πρωταθλητές να θέλουν τη νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης το βράδυ του Σαββάτου (16/9) στις 20:30 στο "Γ. Καραϊσκάκης" καθώς για αυτούς ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και σίγουρα θέλουν να πάνε στο Μαρούσι χωρίς απώλεια εκτός προγράμματος. Συν τοις άλλοις προέρχονται και από άσχημο αποτέλεσμα στην Ευρώπη και μια νίκη θα επαναφέρει την ηρεμία.

Όμως και η Ένωση βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ την αγωνιστική αυτή αντιμετωπίζει την νεοφώτιστη Λαμία την Κυριακή (17/9) στις 20:30 στο ουδέτερο του Περιστερίου. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είναι αυτή τη στιγμή είναι η πιο σταθερή ομάδα από τις τέσσερις μεγάλες της χώρας, προέρχεται και από σπουδαίο "2" στο Europa League και θέλει τη νίκη προκειμένου να πάει με άλλον αέρα και εκείνη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η Λαμία που έχει ξεκινήσει ιδανικά θα προσπαθήσει να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Να ξεφύγει από τον πάτο της βαθμολογίας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή με 0 βαθμούς θέλει ο Παναθηναϊκός ο οποίος αντιμετωπίζει στη Λεωφόρο τον Απόλλωνα Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής (17/9 16:00). Η ψυχολογία είναι στο ναδίρ αυτή τη στιγμή για το "τριφύλλι" που προέρχεται και από κακή εμφάνιση στη Κέρκυρα και στην ομάδα του Ουζουνίδη δεν νοείται άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης απέναντι στην Ελαφρά Ταξιαρχία. Η τελευταία προέρχεται από ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ παρότι έπαιζε για αρκετή ώρα με δέκα παίκτες και με οδηγό το 0-2 του φιλικού απέναντι στους "πράσινους" θα επιδιώξει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Επιστροφή στις νίκες το σύνθημα στον ΠΑΟΚ που ήδη μετρά απώλειες τεσσάρων βαθμών και έτσι το σαββατιάτικο (16/9) παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στις 18:15 στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα κρίνεται αναγκαίο να είναι νικηφόρο προκειμένου να μην χάσει και άλλο την επαφή με την κορυφή η ομάδα του Λουτσέσκου. Ο Παναιτωλικός που έχει δυσκολέψει ουκ ολίγες φορές τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο και φέτος με στόχο και ένα θετικό αποτέλεσμα.

Δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι δίνει ο Λεβαδειακός που υποδέχεται την Ξάνθη στο παιχνίδι με το οποίο ανοίγει η αγωνιστική το Σάββατο (16/9) στις 16:00 με τους Βοιωτούς να θέλουν τη νίκη απέναντι στους Ακρίτες που προέρχονται από την ισοπαλία με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Η Ξάνθη μετά το "Χ" απέναντι στους Πειραιώτες θέλει και στη Λιβαδειά ένα θετικό αποτέλεσμα και γιατί όχι και το δεύτερο "2" μετά από εκείνο στα Περιβόλια κόντρα στο Πλατανιά.

Ένας Πλατανιάς ο οποίος θέλει την πρώτη του φετινή νίκη υποδεχόμενος στα Περιβόλια την Κέρκυρα την Κυριακή (17/9) στις 18:15. Οι Κρητικοί έχουν μόλις δυο βαθμούς και σίγουρα επιδιώκουν μετά το ματς με τους Φαίακες να έχουν πέντε, ενώ οι νησιώτες μετά το 1-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό θέλουν συνέχεια με θετικό αποτέλεσμα στην έδρα των Χανιωτών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 4ης αγωνιστικής:

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

16:00 Λεβαδειακός - Ξάνθη

18:15 ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός

20:30 Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

16:00 Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης

18:15 ΑΕΛ - Ατρόμητος

18:15 Πλατανιάς - Κέρκυρα

20:30 Λαμία - ΑΕΚ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου

19:00 ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος

και η μέχρι στιγμής βαθμολογία:

1. ΑΕΚ 7

2. Ολυμπιακός 7

3. Πανιώνιος 7

4. Ξάνθη 5

5. ΠΑΟΚ 5

6. ΠΑΣ Γιάννινα 5

7. Λαμία 4

8. Ατρόμητος 3

9. Λεβαδειακός 3

10. Κέρκυρα 3

11. Παναιτωλικός 2

12. Πλατανιάς 2

13. Απόλλων Σμύρνης 2

14. Αστέρας Τρίπολης 1

15. ΑΕΛ 1

16. Παναθηναϊκός 0*

* Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς