Βαθμολογία

Ξεκίνημα για πρόκριση, 2-1 η ΑΕΚ τη Ριέκα

Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 της Ριέκα εκτός έδρας, πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση και άρχισε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Europa League. Υπέροχα γκολ από Πέτρο Μάνταλο και Χριστοδουλόπουλο.

Θεωρητικά η ΑΕΚ θα ήταν απολύτως ικανοποιημένη αν επέστρεφε αήττητη από την Κροατία στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων στους ομίλους του Europa League. Στην πράξη όμως, η Ένωση πήγε στη Ριέκα διεκδικώντας κάτι πολύ παραπάνω. Και το πήρε.

Η ΑΕΚ με πειστική εμφάνιση στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, πήρε τη νίκη με 2-1 μέσα στην Κροατία και βάζει από την πρώτη αγωνιστική, πλώρη για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα, είναι πως η ΑΕΚ έδειξε ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπα αλλά και χαρακτήρα. Προηγήθηκε δυο φορές με Μάνταλο και Χριστοδουλόπουλο, απειλήθηκε ελάχιστα και έχασε και πολλές ευκαιρίες για να πετύχει μια ακόμα πιο άνετη νίκη.

ΡΙΕΚΑ (Κεκ): Πρσάλκο, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Έλεζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μίσιτς (81’ Ματέι), Γκαβράνοβιτς (59’ Μάλες), Έμπερ, Κβρζιτς (74’ Ακόστι), Γκοργκόν.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Λόπες, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (78’ Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (60’ Μπακασέτας), Λιβάγια (85’ Αραούχο).

Γκολ: 17’ Μάνταλος, 29’ Έλεζ, 63’ Χριστοδουλόπουλος.