Βαθμολογία

Ο Απόλλων Λάρισας θυμίζει....

Η πρεμιέρα του Απόλλωνα Λάρισας στο κύπελλο Ελλάδος και το παιχνίδι απέναντι στην Καλλιθέα στο "Ελ Πάσο" την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 18:15 φέρνει στο μυαλό όλων την μεγαλειώδη πορεία των Λαρισαίων στον θεσμό την σεζόν 1997-1998, με την διοίκηση της ομάδας να θυμίζει τις τότε στιγμές.

Παρότι ο Απόλλωνας ήταν ομάδα Γ' Εθνικής τότε μεγαλούργησε με την πορεία του στο κύπελλο αποκλείοντας κατά σειρά ΠΑΣ Γιάννινα, Εργοτέλη, Παναχαϊκή και Αναγέννηση Καρδίτσας πριν γνωρίσει τον αποκλεισμό στους "8" από τον δυνατό και ισχυρό τότε Ηρακλή, τον οποίο όμως νίκησε στη Λάρισα.

Αναλυτικά το αφιέρωμα στην τότε πορεία:

Η πρεμιέρα στο κύπελλο Ελλάδος για τον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο «Ελ Πάσο» την Καλλιθέα
γυρίζει για τους παλαιότερους, τον χρόνο ... πίσω, όταν η ομάδα είχε φθάσει μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού την περίοδο 1997-98. Βέβαια η τότε εποχή δεν έχει καμμία σχέση με την τωρινή.

Να θυμηθούμε λίγο εκείνη την πορεία του Απόλλωνα Λάρισας στο Κύπελλο Ελλάδος, όντας όμως ομάδας Γ΄ Εθνικής κατηγορίας:

Α΄ ΓΥΡΟΣ: Απόλλων Λάρισας - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0, 0-0

Β΄ ΓΥΡΟΣ: Εργοτέλης - Απόλλων Λάρισας 1-1, 1-2

Γ΄ ΓΥΡΟΣ: Απόλλων Λάρισας - Παναχαϊκή 1-0, 1-2

Δ΄ ΓΥΡΟΣ: Απόλλων Λάρισας - Αναγ. Καρδίτσας 3-0, 1-0

Ε΄ ΓΥΡΟΣ: Ηρακλής - Απόλλων Λάρισας 4-0, 0-1

Φυσικά άλλα τα τότε δεδομένα, άλλα τα σημερινά, κοινός όμως παρανομαστής, το Απολλωνίστικο πάθος που πάντα διακατείχε, όσους φόρεσαν την ένδοξη "κυανόλευκη" φανέλα του συλλόγου μας.

Σε πείσμα των καιρών, η άρτια οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και το όραμα του προέδρου (και "ιδιοκτήτη" της τωρινής ελπίδας, για διάκριση), κ. Παναγιώτη Μαντζανά, έφεραν πανάξια τον Απόλλωνα μας, στην δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας.

Και την ερχόμενη εβδομάδα, ο Απόλλωνας καλείται να αποδείξει τα αυτονόητα, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και επιδιώκοντας το καλύτερο θετικό αποτέλεσμα.
 

Η σέντρα στο παιχνίδι αυτό (Πέμπτη 21/09) ορίστηκε για τις 18:15 με την ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη να θέλει την διάκριση και στο θεσμό του κυπέλλου, ενώ το έτερο παιχνίδι του 3ου ομίλου αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Λαμία θα λάβει χώρα την Τετάρτη (20/9) στις 20:30.

- Φωτογραφία εποχής από την πρόκριση στο τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος μέσα στην Πάτρα

Τότε ο Πατρινός τύπος είχε γράψει για το παιχνίδι:

ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ ΚΩΤΣ(Ι)Ο…

Με αυτόν τον τίτλο υποδέχτηκε η «Αθλητική ΗΧΩ» την ήττα–αποκλεισμό της Παναχαϊκής από τον Απόλλωνα Λάρισας...

Η Πατρινή ομάδα χωρίς Βαΐτση, Καλά και Ρούσσο κέρασε ένα απίστευτο σκωτσέζικο ντους τους οπαδούς της. Στο 59‘ ο Μεϊδάνης σούταρε στο δοκάρι και ο επερχόμενος Κλάιχ σκόραρε από θέση οφσάιντ (σ.σ. το γκολ ακυρώθηκε). Βρέθηκε συνολικά για 73 λεπτά στο 0-0, σκόραρε με τον Αλτίμ Χατζή στο 74‘ και στο 87‘ ο στόπερ της ομάδας της Λάρισας, Βαγγέλης Κώτσιος με αυτογκόλ έκανε το 2-0 και έδινε την πρόκριση στους Αχαιούς…

Όμως ο ίδιος παίκτης στο 91‘, με σουτ από το ύψος του πέρναλτι έκανε το 2-1 και με το εκτός έδρας γκολ χάρισε την πρόκριση στους φιλοξενούμενους, που παρατάχθηκαν χωρίς 6 βασικούς (Μπακαρός, Τζαννής, Κολομητρούσης, Ζητούδης, Κακαγιάννης, Χρόνης, Άνισιτς) και με κάποιους παίκτες να πατάνε πρώτη φορά σε χλοοτάπητα….!!!

[Κύπελλο Ελλάδας 1997-98]

Γ’ ΦΑΣΗ – β’ ματς (03/12/1997)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2:1 ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γκολ: 74′ Χάτζι, 87′ αυτ. Κώτσιος / 91′ Κώτσιος…

Οι συνθέσεις

Παναχαϊκή (Διαμαντόπουλος): Αμπαδιωτάκης, Σαμαράς, Κομιανός (50′ Νοβοχάτσκι), Αργυρόπουλος, Μεϊδάνης, Μίμπο, Κυριακόπουλος, Μιχαΐλοβιτς (41′ Ανδρεάδης), Κλάϊχ, Κατσουράνης (64′ Καρίμποφ), Χάτζι.

Απόλλων Λάρισας (Ταμπόρσκι): Μπρέλλας, Μάγγος, Κώτσιος, Γκιλέκας, Ευθυμιάδης, Τόλιος, Παπαθανασίου, Νανούλης, Τσακμάκης, Κυριάκος (46′ Ρούντας, 90′ Τσούρβας), Βελετάνης (56′ Παναγιωτόπουλος).

Διαιτητής: Στεφανόπουλος (ΣΔΠ Πειραιώς)

Κίτρινες: Χάτζι, Αργυρόπουλος / Ρούντας