Βαθμολογία

Μηνύσεις από τους δήμους που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα

Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου θα υποβάλλουν οι δήμοι που επλήγησαν από την οικολογική ρύπανση που προκλήθηκε από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιο «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ» και είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστια πετρελαιοκηλίδα.

Οι δήμαρχοι Γλυφάδας και Πειραιά ήδη έκαναν γνωστό πως θα υποβάλλουν μηνύσεις για να αποδοθούν ευθύνες για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι πόλεις τους από την πετρελαιοκηλίδα.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου δήλωσε, την Πέμπτη (14/9), πως αυτό που προέχει είναι να αποκατασταθεί η ζημιά στην παραλία και στη συνέχεια να γίνουν οι μετρήσεις στο νερό, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για την ποιότητα του ύδατος. Τόνισε, δε, πως θα υποβάλλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για κάθε πράξη και παράλειψη που έχει συντελεστεί αναφορικά με τη θαλάσσια ρύπανση που προκλήθηκε στη περιοχή του Σαρωνικού.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας γνωστοποίησε, ακόμη, πως ο δήμος του θα διεκδικήσει και την αποζημίωση για τη θαλάσσια ρύπανση και τη μόλυνση των ακτών της. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για ολιγωρία και κάλεσε να ερευνηθούν και οι ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρίας με αφορμή τις σοβαρές καταγγελίες και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού που χαρακτηρίζει το πλοίο ως μια «κινητή οικολογική βόμβα». Μάλιστα, έκανε γνωστό πως για το περιβαλλοντικό ατύχημα της Κυριακής, ο δήμος ενημερώθηκε την Τρίτη το μεσημέρι, όταν ήταν πια αργά.