Βαθμολογία

«Πρέπει να εκκενωθούν άμεσα οι Άγιοι Ανάργυροι στο Αμύνταιο»

Την άμεση εκκένωση του χωριού Άγιοι Ανάργυροι στο Αμύνταιο πρότεινε ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, κατά την επίσκεψή του στο χωριό.

«Θα πρέπει να εκκενωθεί άμεσα και στο σύνολό του», είπε ο Ευθύμιος Λέκκας, την Τετάρτη (13/9), για τους Αγίους Αναργύρους, καθώς υπάρχει κίνδυνος από την κατολίσθηση στο ορυχείο στο Αμύνταιο.

Όπως διαπίστωσε «έχουν εντοπιστεί νέα ρήγματα εντός του χωριού, ενώ έχουν μεγαλώσει τα ήδη υπάρχοντα» και πρόσθεσε: «Αυτό που είδαμε ως αποτέλεσμα στους Αναργύρους, μας ενισχύει την άποψη ότι το χωριό θα πρέπει να "φύγει"». Προειδοποίησε, δε, ότι οι βροχές που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα θα έχουν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση τέτοιων φαινομένων.

«Το χωριό Βαλτόνερα είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει πρόβλημα το επόμενο διάστημα, το οποίο όμως δεν έχουμε ακόμη αποτιμήσει, ενώ τα υπόλοιπα χωριά θα παρουσιάσουν πολύ λιγότερα προβλήματα», συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας.