Βαθμολογία

Μίσσας: «Βιαστήκαμε στα κρίσιμα σημεία»

Το πάλεψε, ήταν μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά τελικά η Εθνική Ελλάδας γνώρισε το απόγευμα της Τετάρτης (13/9) την ήττα με 74-69 από τη Ρωσία με αποτέλεσμα να αποκλειστεί στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Μετά τη λήξη του ματς ο Κώστας Μίσσας είπε πως θα μπορούσε η ομάδα του να έχει κάνει κάτι καλύτερο και στάθηκε στο πολύ κακό ποσοστό στις βολές, ενώ επεσήμανε πως οι παίκτες του βιάστηκαν στα κρίσιμα σημεία.

Αρχικά είπε: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε συγκέντρωση ειδικά στην άμυνα, ελέγχαμε κάθε ριμπάουντ και συνολικά όλο το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος, η Ρωσία σκόραρε 43 πόντους. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ, δεν είχαμε καλό τρανζίσιον στην άμυνα, κάτι που προέκυψε από την έλλειψη συγκέντρωσης. Το 53% στις βολές είναι ένα πολύ κακό ποσοστό για ένα κλειστό παιχνίδι σαν αυτό. Βιαστήκαμε στα κρίσιμα σημεία, έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερη υπομονή. Δώσαμε την μάχη μας, συγχαρητήρια στη Ρωσία. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό».

Σχετικά με το αν υπήρχε κούραση στα τελευταία λεπτά και αν μετανιώνει για το περιορισμένο rotation, o Κώστας Μίσσας ανέφερε: «Πρώτα απ'όλα, είχαμε τρεις μέρες για να ξεκουραστούμε. Δεύτερον, προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τους παίκτες, όμως δεν είχαμε την κατάλληλη υποστήριξη. Τρίτον, ήμασταν μέχρι το τέλος στο παιχνίδι και οι παίκτες μας δεν ήταν κουρασμένοι σωματικά. Αυτό είναι σίγουρο. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε παίκτες, αλλά όχι και την γενική ιδέα της ομάδας».