Βαθμολογία

Πλίτσης: «Άλλη στόφα, ηγέτης, νικητής»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή του Ντίνου Εξαρχάκη «φιλοξενήθηκε» ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΛ Γιώργος Πλίτσης που αναφέρθηκε στον αείμνηστο Γιώργο Μητσιμπόνα με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από τον χαμό του.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Πλίτση:

«Ημέρα μνήμης για όλους σήμερα με την φυγή του Γιώργου, πέρασαν 20 χρόνια από την ημέρα εκείνη, είμαστε όλοι στεναχωρημένοι, θλιμένοι, μαύρος Σεπτέμβρης για όλους στην μεγάλη οικογένεια της ΑΕΛ, για την πόλη. Αυτά τα παιδιά μας οδηγούν και μας ενώνουν στις πολλές δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι μας. Πρέπει να τους θυμόμαστε και να τους υμνούμε σαν ελάχιστο φόρο τιμής, είμασταν αδέρφια με όλα τα παιδιά και είναι μεγάλη κουβέντα να είσαι αδερφός με κάποιον. Βοηθούσαμε όλοι ο ένας τον άλλον, υπήρχε η σκέψη το πως θα βελτιωθούμε και θα φτιάξουμε ακόμα καλύτερη την ομάδα, το κάναμε στον απόλυτο βαθμό και έτσι ήρθε η καταξίωση που είναι πολύ σημαντικό γιατί έτσι σε θυμάται και ο κόσμος».

Σε ερώτηση για το ότι ο αείμνηστος ο Μητσιμπόνας είχε έρθει ως σέντερ φορ και καθιερώθηκε στην άμυνα είπε:

«Σωστά σαν σέντερ φορ ήρθε και νομίζω ότι ο Αντώνης (σ.σ. Γεωργιάδης) ήταν εξέχουσα προσωπικότητα και εκείνος που τον καθιέρωσε ως κεντρικό αμυντικό. Να τονίσω εδώ και την δουλειά του Γιάννη Μαντζουράκη που δούλεψε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και μαζί ήταν καταπληκτικό δίδυμο και έπρεπε εκείνη τη χρονιά (1982-1983) να είναι το πρώτο πρωτάθλημα της ΑΕΛ και μετά να ακολουθήσει το επόμενο. Γνωρίζαμε την καλή πορεία που είχε τότε ο Παναθηναϊκός από τον οποίο χάσαμε και το κύπελλο στο πρώτο τελικό. Στον δεύτερο τελικό με Παναθηναϊκό δεν ήμασταν καλοί, είχαμε βέβαια και την κούραση γιατί παίζαμε Κυριακή δύσκολο ματς με Ηρακλή, ο τελικός ήταν Τετάρτη και ο Παναθηναϊκός έπαιζε με Κόρινθο ή Αιγάλεω. Θέλω να αναφέρω και για τους δυο Δημήτρηδες (Κουκολίτσιο, Μουσιάρη) ότι αν υπήρχαν εκείνη την εποχή η πόλη θα είχε γκρεμιστεί από την μπάλα που θα έπαιζε η ΑΕΛ. Καταπληκτικοί ποδοσφαιριστές και οι δυο. Μετά ήρθαν καλοί παίκτες όπως ο αείμνηστος Γιώργος, άλλη δύναμη, άλλη στόφα, ηγέτης, νικητής, άνθρωπος που έπρεπε να είναι στον αθλητικό στίβο».

Σε ερώτηση για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ στο πρώτο κύπελλο της ΑΕΛ ανέφερε:

«Δεν τον χάναμε εκείνο τον τελικό, ήταν τρίτη και φαρμακερή για την ΑΕΛ. Θυμάμαι ο φίλος ο Λάκης Στεργιούδας είχε κάνει 15 αποκρούσεις και είχε δεχτεί και τέσσερα τέρματα. Να πω εδώ και για την βοήθεια που θα πρέπει να έχουν και οι παίκτες της τωρινής ομάδας, πρέπει να βρουν την δύναμη, την ψυχολογία, την ψυχραιμία, την ηρεμία στις δύσκολες αυτές στιγμές. Θα έρθουν καλύτερες μέρες με υπομονή και ηρεμία».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ