Βαθμολογία

Ώρα Ελλάδος, ώρα προημιτελικού

Η μεγάλη ώρα για την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ έφτασε. Η Γαλανόλευκη αντιμετωπίζει σήμερα (13/9) στις 18:45 την Ρωσία για τα προημιτελικά του Eurobasket.

Η Επίσημη Αγαπημένη όλων μας αντιμετωπίζει την "αρκούδα" και χωρίς άγχος θα προσπαθήσει για ακόμα έναν θρίαμβο που θα την φέρει στα ημιτελικά και στη μάχη των μεταλλίων. Μπορεί η διοργάνωση να μην ξεκίνησε καλά και η ομάδα του Κώστα Μίσσα να βρέθηκε φάτσα με τον αποκλεισμό, ωστόσο δείχνοντας χαρακτήρα με Πολωνία πήρε την πρόκριση για τα νοκ-άουτ και εκεί επικράτησε των Λιθουανών για να βρεθεί στον προημιτελικό.

Η αντίπαλος της Γαλανόλευκης έχει τεράστια ιστορία στο χώρο του μπάσκετ και παρότι τελευταία δεν έχει να θυμάται κάποιον θρίαμβο, τελευταία μεγάλη επιτυχία της ήταν η κατάκτηση της διοργάνωσης πριν δέκα χρόνια στην Ισπανία, δεν παύει να αποτελεί μια βαριά φανέλα. Οδηγός μας θα πρέπει να είναι η αναμέτρηση του Βελιγραδίου το 2005 όταν και τότε στο προημιτελικό είχαμε νικήσει με 66-61 στο δρόμο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ο νικητής του προημιτελικού θα παίξει την Παρασκευή (15/9) με το νικητή του άλλου σημερινού προημιτελικού ανάμεσα στην Ιταλία και την Σερβία.