Βαθμολογία

Πρεμιέρα με ήττα για τον Ολυμπιακό

Τον ποδοσφαιρικό παραλογισμό του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο τιμώρησε η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, που κέρδισε με σκορ 3-2 στο Φάληρο τους Πειραιώτες. Ντουμπιά (2'), Ζέλσον Μαρτίνς (13'), Μπρούνο Φερνάντες (43') και Πάρντο (89', 90+3') οι σκόρερ.

Ζόρισαν πολύ τα πράγματα για τον Ολυμπιακό στον τέταρτο όμιλο του Champions League. Οι "ερυθρόλευκοι" ηττηθηκαν εντός έδρας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και πλέον θα χρειαστεί ένας μικρός άθλος ακόμη και για την κατάκτηση της 3ης θέσης, που ήταν ο ρεαλιστικός στόχος ευθύς εξ αρχής.

Ο Μπέσνικ Χάσι μπέρδεψε τα πράγματα στις προπονήσεις μεσοβδόμαδα, ενώ και στη συνέντευξη Τύπου άφησε να εννοηθεί ότι είχε σκοπό να κάνει αλλαγές σε πρόσωπα και διάταξη. Εντέλει ο 46χρονος παρουσίασε τον Ολυμπιακό όπως και στα περισσότερα παιχνίδια μέχρι σήμερα. Με 4-2-3-1, διατηρώντας στην ενδεκάδα τόσο τον Φορτούνη, όσο και τον Μάριν. Κάτι που έμοιαζε -και αποδείχθηκε- παράλογο για τις ανάγκες ενός τέτοιου αγώνα.

Η παρουσία των "ερυθρολεύκων" στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα ήταν τραγική, κάτι που ευθύνεται τόσο από την φιλοσοφία που επέλεξε ο προπονητής τους να τους παρατάξει στο γήπεδο, όσο και από τις επιλογές προσώπων. Σαν βούτυρο στο ψωμί της Σπόρτινγκ έμοιαζε ο τρόπος που αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός και οι Πορτογάλοι δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη, κάνοντας ότι ήθελαν στο πρώτο ημίχρονο, όταν και πήραν προβάδισμα με 3-0!

Ο Χάσι έκανε το ποδοσφαιρικά ορθό στην επανάληψη με την τοποθέτηση και τρίτου κεντρικού μέσου (Ζντιέλαρ) που συμμάζεψε κάπως τα πράγματα στον άξονα, ενώ έριξε στη μάχη και τον Πάρντο που με δύο καταπληκτικά γκολ έσωσε τα προσχήματα...

Οι ανέτοιμοι Ταχτσίδης, Μποτία και ο τραυματίας Βούκοβιτς ήταν τα προβλήματα για τον προπονητή του Ολυμπιακού, με τους Μαρτίνς, Σισέ, Ανσαριφάρντ και Μίλιτς να είναι ούτως ή άλλως εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Ο Χάσι είχε συμπεριλάβει 21 παίκτες στην αποστολή, για να αφήσει τελικά εκτός 18άδας τους Χουτεσιώτη, Ανδρούτσο και Μπεν.

Χωρίς εκπλήξεις και το σχήμα της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, με εξαίρεση ίσως το γεγονός ότι ο Ζόρζε Ζεζούς επέλεξε έναν πιο κινητικό φορ σε σχέση με τον Μπας Ντοστ, δίνοντας φανέλα βασικού στον Σεϊντού Ντουμπιά. Ο Πιτσίνι που ήταν αμφίβολος, ξεκίνησε κανονικά στο δεξί άκρο της πορτογαλικής άμυνας. Σημαντική απουσία για τους φιλοξενούμενους αυτή του Φάμπιο Κοεντράο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρομαό, Ένχελς, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε, Καρσελά (78' Πάρντο), Φορτούνης (46' Ζντιέλαρ), Μάριν, Τζούρτζεβιτς (62' Εμενίκε).

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ (Ζόρζε Ζεζούς): Ρουί Πατρίσιο, Πιτσίνι, Κοάτες, Ματιέ, Χόναταν Σίλβα, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Μπατάγλια, Ζέλσον Μαρτίνς (72' Μπρούνο Σέζαρ), Μπρούνο Φερνάντες (87' Ριστόφσκι), Ακούνια, Ντουμπιά (63' Ντοστ).

Γκολ: 89' & 90+3' Πάρντο / 2' Ντουμπιά, 13' Ζέλσον Μαρτίνς, 43' Μπρούνο Φερνάντες.