Βαθμολογία

24ωρη απεργία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την Πέμπτη (14/9)

Για την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία που αναμένεται να οδηγήσει σε αλλαγές των δρομολογίων των τρένων. Επίσης, υπάρχει προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από κτίριο του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου, για τις 12 το μεσημέρι.

Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δηλώνει ότι «μαζί με όλους τους εργαζόμενους θ’ αγωνιστούμε, να σταματήσει αυτή η καταστροφική πορεία για τη χώρα και ο εμπαιγμός που συνίσταται στο να πανηγυρίζουν ταυτόχρονα και αυτοί που πωλούν και αυτοί που αγοράζουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η εκποίηση του εθνικού πλούτου συνεχίζεται. Ένα ακόμα θύμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η Κυβέρνηση ολοκληρώνει και τυπικά την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προώθησαν και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, με την πανηγυρική τελετή να πραγματοποιείται στην Κέρκυρα!!! Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 πραγματοποιεί 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με συγκέντρωση στο κτίριο του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3), ώρα 12.00’, καταδεικνύοντας τη διαφωνία της στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι Σιδηροδρομικοί ήταν και είναι αντίθετοι με την πώληση των εταιρειών του Σιδηρόδρομου. Η ελληνική κοινωνία και οι εργαζόμενοι όλης της χώρας διαφωνούν με την εκποίηση του εθνικού πλούτου. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους θ’ αγωνιστούμε, να σταματήσει αυτή η καταστροφική πορεία για τη χώρα και ο εμπαιγμός που συνίσταται στο να πανηγυρίζουν ταυτόχρονα και αυτοί που πωλούν και αυτοί που αγοράζουν. Άραγε ποιος πράττει σωστά;

Εμείς οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να προβάλλουμε τις θέσεις μας για ένα σύγχρονο – ενιαίο – δημόσιο Σιδηρόδρομο προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας».

πηγή: protothema.gr