Βαθμολογία

Το πανόραμα της 3ης αγωνιστικής της Super League

Ολοκληρώθηκε χτες (11/9) με την αναμέτρηση Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Μια αγωνιστική την οποία θέλει να ξεχάσει γρήγορα η ΑΕΛ καθώς οι "βυσσινί" γνώρισαν βαριά ήττα με 4-0 από την ΑΕΚ σε παιχνίδι που δεν παρουσιάστηκαν καθόλου καλοί με συνέπεια να έρθει και η απομάκρυνση του Αντρέ Πάους. Από την άλλη η ομάδα του Χιμένεθ σκόραρε τέσσερα τέρματα και με τη νίκη έπιασε κορυφή ισόβαθμη με Ολυμπιακό και Πανιώνιο που είχαν τις πρώτες τους απώλειες.

Οι Πειραιώτες αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στα Πηγάδια με αντίπαλο την Ξάνθη παρότι προηγήθηκαν στο σκορ σε αναμέτρηση που θα μπορούσε είτε η μια ομάδα να κερδίσει είτε η άλλη. Ισοπαλία με το ίδιο σκορ και για τον Πανιώνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στην Πλατεία εκεί όπου ο Ιστορικός προηγήθηκε, όμως τα "καναρίνια" έφτασαν στο τέρμα και απέσπασαν το βαθμό της ισοπαλίας σε μια δύσκολη έδρα.

Απώλεια και για τον ΠΑΟΚ που αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα στη Ριζούπολη με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης παρότι η Ελαφρά Ταξιαρχία αγωνίστηκε για παραπάνω από 50 λεπτά με παίκτη λιγότερο. Η ομάδα του Λουτσέσκου έδειχνε ανήμπορη να κάνει κάτι και έτσι ήδη στα τρία πρώτα ματς μετρά δυο απώλειες.

Το κακό πρόσωπο που έδειξε στα Χανιά με τον Πλατανιά, αλλά και απέναντι στον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο εμφάνισε και στη Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός που ηττήθηκε δίκαια με 1-0 από τους Φαίακες που είχαν και δοκάρι. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία απέναντι στη ψυχωμένη ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη και έτσι το "τριφύλλι" βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας με μηδέν βαθμούς και ψυχολογία.

Εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη για την Λαμία η οποία επικράτησε στην Τρίπολη του Αστέρα με 3-1 φτάνοντας στην πρώτη της νίκη στην μεγάλη κατηγορία, στα πρώτα της γκολ και έδειξε ότι θα αποτελέσει μια πολύ επικίνδυνη ομάδα για κάθε αντίπαλο. Ο Αστέρας μετά την ήττα αυτή προχώρησε σε αλλαγή προπονητή, Παντελίδης αντί Βεργέτη, ενώ παραμένει στην προτελευταία θέση με 1 βαθμό ισόβαθμος της ΑΕΛ.

Το αήττητο διατήρησαν Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα μετά την μεταξύ τους ισοπαλία στο Περιστέρι με 0-0 με τους Αθηναίους να έχουν δοκάρι και τους Γιαννιώτες δυο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν και να φύγουν νικητές από την Δυτική Αττική. Με το αποτέλεσμα αυτό ο Ατρομητος έφτασε τους 3 βαθμούς, από ισάριθμα Χ, ενώ ο "Άγιαξ" της Ηπείρου τους 5.

Τέλος το αήττητο διατήρησε και ο Λεβαδειακός, έστω και στο παρά ένα, με τους Βοιωτούς να ισοφαρίζουν σε 1-1 τον Πλατανιά στην έδρα τους, με τέρμα στις καθυστερήσεις. Έτσι οι Στερεοελλαδίτες μετά τα Χ κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό έφτασαν τους 3 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Παράσχου έφτασε τους 2.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 3ης αγωνιστικής:

Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 1-3

Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-1

Πανιώνιος - Παναιτωλικός 1-1

ΑΕΚ - ΑΕΛ 4-0

Λεβαδειακός - Πλατανιάς 1-1

Κέρκυρα - Παναθηναϊκός 1-0

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ 0-0

Βαθμολογία:

1. ΑΕΚ 7

2. Ολυμπιακός 7

3. Πανιώνιος 7

4. Ξάνθη 5

5. ΠΑΟΚ 5

6. ΠΑΣ Γιάννινα 5

7. Λαμία 4

8. Ατρόμητος 3

9. Λεβαδειακός 3

10. Κέρκυρα 3

11. Παναιτωλικός 2

12. Πλατανιάς 2

13. Απόλλων Σμύρνης 2

14. Αστέρας Τρίπολης 1

15. ΑΕΛ 1

16. Παναθηναϊκός 0*

* Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

4η αγωνιστική

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

16:00 Λεβαδειακός - Ξάνθη

18:15 ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός

20:30 Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

16:00 Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης

18:15 ΑΕΛ - Ατρόμητος

18:15 Πλατανιάς - Κέρκυρα

20:30 Λαμία - ΑΕΚ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου

19:00 ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος