Βαθμολογία

Μάντζιος: «Θα μπορούσαμε να κλέψουμε το παιχνίδι...»

Παλικαρίσιο βαθμό πήρε ο Απόλλων Σμύρνης στο ματς με τον ΠΑΟΚ, παίζοντας από το 33' με παίκτη λιγότερο, και ο Άκης Μάντζιος δεν θα μπορούσε να μην συγχαρεί τους ποδοσφαιριστές του στη συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», μάλιστα, τόνισε ότι είχε την ευκαιρία η ομάδα του να πάρει και το τρίποντο κόντρα στους κυπελλούχους Ελλάδας.

«Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, έκαναν μια μεγάλη εμφάνιση και παρότι το ματς στράβωσε μετά το 30'. Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά με την πίεση που ασκήσαμε, κλέψαμε μπάλες και αν κάναμε μια καλή τελική θα μπορούσαμε να βάλουμε το γκολ. Είχαμε και τύχη με το δοκάρι του Μπίσεσβαρ. Στην επανάληψη δεν πιεστήκαμε, δεν απειληθήκαμε και αν ο Μάατσεν είχε κάνει μια καλή επιλογή θα μπορούσαμε να κλέψουμε το παιχνίδι. Οι παίκτες μου ήταν άριστοι τακτικά, τους αξίζουν συγχαρητήρια, διάβασαν πολύ καλά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο, που ήταν κοντά μας. Θέλω να αφιερώσω την ισοπαλία στον φυσικοθεραπευτή μας τον κύριο Ξαγοράρη και να ξεπεράσει γρήγορα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει», ανέφερε αρχικά ο Μάντζιος. Από εκεί και πέρα, είπε:

Για το αν ο Απόλλων κέρδισε πολλά περισσότερα εκτός από τον βαθμό της ισοπαλίας: «Μιλάμε για έναν ΠΑΟΚ άλλου επιπέδου. Το μπάτζετ του είναι πολύ μεγάλο, έχει μεγάλη ποιότητα. Αλλά είναι σε φάση μετάβασης. Θέλαμε να πάρουμε κάτι από το ματς, μας έφερε πίσω η αποβολή αλλά τα παιδιά αντεπεξήλθαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Πήραν έναν πολύ σημαντικό βαθμό από ψυχολογικής άποψης. Δεν είναι εύκολο να χτίσεις μια ομάδα με 18 νέους παίκτες και να παίξεις ποδόσφαιρο. Όπως είχα πει μετά το ματς με τον Πανιώνιο, πρέπει να φτιάξουμε την επιθετική μας λειτουργία. Και σήμερα δείξαμε πάρα πολλά σημάδια βελτίωσης. Είναι διαφορετικό να βάλεις έναν παίκτη στην προεοτιμασία και στα φιλικά και άλλο στο πρωτάθλημα. Εκεί παίζει ρόλο η πίεση, παίζουν πολλά πράγματα. Σήμερα τα παιδιά ήταν εξαιρετικά. Παίζαμε με δέκα παίτκες και δεν δείξαμε να έχουμε πρόβλημα στη φυσική κατάσταση. Παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι».

Για το τι άλλαξε στο ημίχρονο και ο Απόλλων δεν απειλήθηκε: «Όταν γίνεται μια αποβολή στο 33', οι παίκτες δεν προλαβαίνουν να αλλάξουν τη διάταξη και περνάει χρόνος μέχρι να ξαναβρείς τα πατήματά σου. Ο ΠΑΟΚ είχε μια δυο φάσεις σε εκείνο το διάστημα. Στο ημίχρονο είχαμε τον χρόνο να αναλύσουμε πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούμε και πιστεύω πως εάν είχαμε την καλή τελική πάσα, θα μπορούσαμε να κάνουμε και ένα γκολ».